Festivalkriebels 2014: Metalcon II maakt programma bekend

Tweede editie op zaterdag 1 november

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na het succes van de eerste, uitverkochte editie eerder dit jaar werd meteen de tweede editie aangekondigd. Op zaterdag 1 november kun je in Musicon terecht voor de tweede editie van metalfestival Metalcon. Van 13.00 tot 00.00 uur staan er maar liefst elf metalbands op het programma. De entree is 19 euro (13 euro in de voorverkoop). Deze week is het volledige programma naar buiten gebracht.

12 augustus: Met de toevoeging van zeven nieuwe namen is de line-up van de tweede Metalcon compleet. Hierbij uitsluitend Nederlandse metalbands, zoals het Zuid-Hollandse Chaosity. Deze vierkoppige deathmetalband heeft onder andere UnseeN PerceptioN-drummer Bas Dubbelman in de gelederen. Ook Purest of Pain zit in de deathmetal hoek. De band uit Hilversum en Tilburg won al verschillende bandwedstrijden en werd genomineerd voor een 3voor12 Utrecht Award voor 'Best Live Act'. De Haagse band Face Meets Concrete speelt louter metalcovers, dus daar kan worden meegebruld. Last Of Our Kind, Rages of Sin, Primitive en Dynamic Solution maken het programma compleet.

Headliner van Metalcon II is de symfonische blackmetalband Carach Angren, eerder al te zien op festivals als Extremefest, Summer Breeze, Graspop, Dokkem Open Air en Trondheim Metalfest. De band wordt ook wel beschreven als de “Dutch masters of horror” en staat bekend om haar flamboyante, theatrale performance. Binnenkort verschijnt het vierde album van de band. Braincasket is een brute, energieke deathmetalband die sinds 2007 zalen in heel Europa onveilig maakt. Zo speelden de heren onder andere met bands als Arch Enemy, Obituary en Sinister op festivals als Stonehenge en Dokkem Open Air. Ook Ecocide tapt uit het deathmetalvaatje. Het trio staat bekend om de songteksten met sciencefiction als thema. De band is bovendien te zien op Baroeg Open Air en Occultfest. Villainy is een onorthodoxe metalband met invloeden uit de death-, doom- en blackmetal. De band verzorgde al het voorprogramma van bands als Arch Enemy, Vader, Obituary en Bodyfarm.