Festivalkriebels 2014: Programma Jazz in de Gracht bekend Festivalkriebels 2014: Programma Jazz in de Gracht bekend

De tiende editie is van 28 tot en met 30 augustus.

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2014: Programma Jazz in de Gracht bekend

De tiende editie is van 28 tot en met 30 augustus.

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Jazz in de Gracht viert dit jaar haar tiende editie. Het festival in de grachten rondom de Bierkade viert dit met een derde festivaldag, op donderdag 28 augustus. Daarnaast vindt het festival plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus. Het gratis toegankelijke festival maakte eerder al het programma van de eerste dag bekend, maar heeft nu ook de namen van de andere twee dagen naar buiten gebracht.

5 augustus: Eén van de hoofdacts en tevens afsluiter van het festival is The Basily Boys. Met zijn opzwepende gipsygeluid stond de band al op menig nationaal en internationaal podium. Ook waren de neven te zien in programma’s als De Wereld Draait Door, Holland’s Got Talent, Koffietijd en RTL Late Night. De vrijdagavond wordt afgesloten door Yanesh! uit Leeuwarden. De achtkoppige band speelt authentieke soul en funk geïnspireerd door artiesten als The Aristocrats, Lyn Collins, Erykah Badu en The JB’s. Het vrijdagprogramma bestaat verder uit Susanne Alt & Band, Boom Petit, Tommy Moustache, Zosja, Twentysomething, Downside Up, Juan Noguera & Band, Pieter van Santen Trio en PR 32. Op zaterdag zijn er optredens van Sherry Dyanne, Electro Love feat. SaraLee Vos, Ferdinand van Duuren feat. Monique Bakker, Francesca Tandoi & Alban Claret, Rowan de Vos feat. Joyce San Mateo, Andrew Apollos, Okabe Family, Groover Jazz en Chique.

30 juli: Rauwe soul en funk is wat je kunt verwachten bij Dear Mr. Man. Vintage instrumenten en eigen songs met een moderne vibe. De voorliefde voor de Amerikaanse blues uit de jaren vijftig en het scheurende stemgeluid van zangeres Sarah zijn de belangrijkste elementen bij The Hellhounds. Verwacht swingblues klassiekers van grootheden als Muddy Waters, Big Joe Turner, Etta James en Bo Diddley. De Portugese componist en drummer Marco Santos en zijn band maken sfeervolle, melodieuze jazz. Het nieuwe album ‘Ode Portrait’ is volgens Santos “een geluidsportret dat emoties en visies op het leven weergeeft”. De eerste festivaldag wordt afgesloten door Savoy Room. De Haags/Rotterdamse band maakt een mix van jazz, funk, afrobeat en latin gecombineerd met moderne stromingen zoals dub, breakbeat en electro. Eerder speelde Savoy Room tijdens North Sea Round Town, won ze de publieksprijs tijdens de Grote Prijs van Rotterdam 2013 én de Music Matters Award. Het programma van de eerste dag wordt gecompleteerd door WooZ, Bag of Bones, Isaac Bullock & Friends, Gino & Jiri Taihuttu, 180 Jazz & Beyond en Ferdinand van Duuren feat. Simone Pormes.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag