Festivalkriebels 2014: Jam de la Crème Festival maakt programma compleet Festivalkriebels 2014: Jam de la Crème Festival maakt programma compleet

Achtste editie op zaterdag 19 juli

, Redactie 3voor12 Den Haag

Festivalkriebels 2014: Jam de la Crème Festival maakt programma compleet

Achtste editie op zaterdag 19 juli

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De achtste editie van het Jam de la Crème Festival komt er aan. Op zaterdag 19 juli barst het feest weer los rondom Strandpaviljoen Zuid aan het Haagse Zuiderstrand. Behalve de inmiddels beruchte jamsessies is er een uitgebreid programma aan bands, dj’s en kunstenaars. Het festival duurt van 20.00 tot 04.00 uur en de entree is 15 euro (12,50 euro vvk). Met de toevoeging van de laatste namen is inmiddels het volledige programma bekend gemaakt.

8 juli: Het programma op de Band Stage wordt gecompleteerd door de Leids/Amsterdamse electropopformatie CHEATERS, met (ex-)leden van Bombay Show Pig, Houses, G.O.T.V. en Wooden Constructions, en DJ DNA prsnts EJ von Lyrik & Bfake. DJ-duo Herenleed (Gaap & DNA) en DJ BRAHMA (Marcel Veenendaal) draaien daarnaast de lekkerste platen. De jamsessies op de Jam Stage worden gespeeld door bandleden van onder meer John Coffey, Splendid, Baskerville, DI-RECT, Focus, Michael Prins, Kyteman Orchestra, Qeaux Qeaux Joans, Typhoon, Blaudzun, The Deaf, IX, Kern Koppen, MDUNGU, Valerius, Soul Sister Dance Revolution en Sue the Night.

5 juni: De organisatie heeft vandaag vier namen van het bandprogramma naar buiten gebracht. Zo zal onder andere indierock duo Bombay Show Pig optreden. De band is momenteel druk bezig met de opnames van het tweede album en geeft op het Jam de la Crème Festival een exclusieve Nederlandse show. De indierockers van Hallo Venray zijn dit jaar ook op het Jam de la Crème Festival te vinden. Het drietal was al te zien op Sniester en zal ook Parkpop nog aandoen. Met het dertiende album ‘Show’ staat de band weer op het hoogste niveau. Toetsenvirtuozen Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Wende Snijders, Stereo) vormen samen Orgel Vreten en gaan elkaar muzikaal behoorlijk te lijf op het podium en nemen bovendien ieder optreden speciale gasten mee. Singer-songwriter Stefany June deed al eerder mee met sessies van Jam de la Crème, maar staat op het festival met haar eigen band op het programma.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag