Festivalkriebels 2014: Haagse Pop Week maakt programma bekend

Veertiende editie van 17 tot en met 26 oktober

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse Pop Week, de enige week die tien dagen duurt, komt er weer aan. Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober staat Den Haag in het teken van de Haagse popmuziek met dagelijks concerten door de hele stad. De organisatie heeft vandaag het volledige programma bekend gemaakt met onder andere het 20 jarig bestaan van Radio Tonka, het 25-jarig jubileum van de Holland Spoor Studios, Popronde Den Haag en albumpresentaties van Friends of the Family, Noblesse, Kingfisher Sky en Fexet. En dat is nog lang niet alles.

Het eerste weekend staat voornamelijk in het teken van het 20-jarig bestaan van Radio Tonka. In de Maakhaven staat een uitgebreide line-up op het programma met op vrijdag 17 oktober optredens van Dyzack, I-F, Alkaloid, The X-Ray Men, Laura Palmer, Droppings, Max Headroom, Rivers Area Juke Squad b2b with Mataklap, DIZFUNKZIE, Lifeless Past, G-Spot Crew, Professor Azzacove, Hofstad Group, Sista Lisa, Jack Tulp en DJ Eve. Ook zal het The Hague Feedback Orchestra weer van de partij zijn. In Paard van Troje treedt de deels Haagse band Bells of Youth op met No Waves & Sunrays als support-act. In 330live kunnen de metalheads terecht voor een avond van The Hague Heavy Metal Alliance met optredens van Face Meets Concrete, Hellcannon (USA) en Sodomizer (BRA). Tot slot treden Pinhead en Pogo A Gogo op in het HPC Café.

Op zaterdag 18 oktober gaat de viering van het Radio Tonka jubileum door, wederom in Maakhaven. Dan staan er optredens van The Howl Ensemble, AU, Unit Moebius X Shitcluster, Mono-Amine, Numtek, Duistere Bardo, Nektar, Cancerdogs, Marky & Mace (Pressure Crew), Carnival, Ampex, Fred D'Agga, Foute Man, Supersonic Blues, Willie Wonka All Stars, Frank E, The International Music Conspiracy, Prins Django, Klankman en DJ Moosz op het programma. In het HPC Café zijn er optredens van Backgammon en Ill Fittings en in Paard van Troje is het dansen geblazen tijdens de Sixties Swing-IN. Ook de Popronde Den Haag vindt deze avond plaats, waarvan het programma eerder al bekend werd gemaakt.

Op het kunstwerk Scaffold tegenover het Museon brengen verschillende artiesten op zondagmiddag 19 oktober Peace & Justice songs ten gehore. Dit wordt verzorgd door Ed Struijlaart, Tess et Les Moutons Magnifiques, The Hague Reggae All Stars en Paul Istance & The Magic Mumble Jumble. ’s Avonds viert Holland Spoor Studios in het HPC Café het 25-jarig jubileum. Op het programma drie acts die er ooit materiaal opnamen; Bazzookas, Livin’ Blues Xperience en The Hague Idiots. In de Rootz kun je tot slot terecht voor de jamssessie onder de naam Guus van der Steen & Stef van Es invite Ohm.

Het programma op de maandag vindt inmiddels traditiegetrouw plaats in de cafés rondom de Grote Markt. Een uitgebreide line-up met optredens van DropmiX, The Indien, Wytse Visser, The Black Veins, Machine Makes Man, Midas, Yellow Grass, Mushroom Mosis, The Surfaders, Early Late Twenties en The Breaks. In het Nutshuis kun je op dinsdag 21 oktober naar de Fonds 1818<24 videoclippresentaties met DropmiX, Torus en XOXO. In Lokaal Vredebreuk vindt Johnny's Open Mic avond plaats. Op woensdag 22 oktober is er in de SuperMarkt een nieuwe editie van de Versafdeling met Polarized, Nisse Bodil, Sleeptalker en Tears & Marble en in De Vinger treedt De Chemtrails op. Ook zijn er verschillende jamsessies in het Paardcafé (Brothers in Groove), Lokaal Vredebreuk, Musicon en De Bieb (Open Mic Night).

De Haagse punkrockband Fexet presenteert op donderdag 23 oktober zijn debuutalbum in de SuperMarkt met support van Cooper en The Morning Hour. In het Paardcafé is er een nieuwe editie van The Hague Bandstand met The Spree, PARADES, Phoenix Lights en Fake Plastic Trees. In de PIP kun je naar Ass Ass, Fuz en Sink The Bismarck, Willem Treur Trio staat in Lokaal Vredebreuk en Royal Magpies en Medicine Jet staan in De Bieb. Optredens in The Fiddler zijn er van Arno Loriaux, Fabian en The Cannonball String Band. lydia hendrikje & MIMRA geven een bijzonder koptelefoon concert in de Nutstuin (Nutshuis). Tot slot vindt ook de eerste Feed My Beat showcase plaats met De Schim, De La Mar, Martien V, Wicked John, Niels Diephuizen, Conjunct en Bas Punt.

Ook op vrijdag 24 oktober wordt een Haags album gepresenteerd, van Kingfisher Sky. Samen met Eve’s Fall staat de band in Paard van Troje. Monomyth valt te bewonderen in de SuperMarkt en Three High Fives en Brian Sydney & The Washboardkid staan in O’Casey’s. In De Vinger is er een Bazart presents avond met Babes in the Hole, Tarzan's My Daddy en Future Hearts. Ook het programma in het HPC Café wordt verzorgd door Bazart met The Pussy Lovers en Rosie. In Musicon kun je naar Eager en Janika en Koest staat in Lokaal Vredebreuk. Voor hiphop kun je terecht in het Paardcafé met de I Love Hiphop Jamsession (met Koen Herfst, Jeff Aries, Ier, DJ Friss, Mehdi en Master Surreal) en Rewind: Aight Boombap Night. De tweede en laatste showcase van Feed My Beat vindt plaats in 330live met DJ Flor, Ben Guarde, DJ EDC, Frank Haak, Greystook, Krazy Kuys, DMSIX, DJ Blitzed, Rich&Raw, Alex Invar en Dominique Base. 's Middags kan ook de live uitzending van Den Haag FM worden bijgewoond in de Centrale Bibliotheek met akoestische optredens van JARA, Thin Pillow en F.

In de grote zaal van Paard van Troje presenteert Friends of the Family zaterdag 25 oktober haar debuutalbum. De release wordt gevierd met bevriende muzikanten Geert van Emden, The Cosmic Carnival en Rät N FrikK. Na afloop gaat het feest verder met Playground Zer0Willie Wartaal en DJ Friss. In de kleine zaal zijn er optredens van JARA, Thin Pillow en Dandana. Ook worden hier de Haagse Popprijzen uitgereikt. Het programma in de foyer wordt verzorgd door Valerie Branoux, Mik Adrian, David Benjamin en Atlantic Attraction en in het Paardcafé is er een Ready To Play special met na afloop een dj-set van Candy Says (Bella Hay & Magere Mau). In de SuperMarkt presenteert Noblesse het nieuwe album met EIGER als support-act. In Lokaal Vredebreuk kun je tot slot naar Rocksville.

Op zondag 26 oktober, de laatste dag van de Haagse Pop Week begint het ’s middags al goed met het Sunday Hardcore Matinee in 330live met optredens van From The Heart, GetSome! en Lodges (FR). In de grote zaal van het HPC geeft Knotwilg een optreden en in Paard van Troje staan de oudgedienden van The Crazy Rockers op het podium. Met de Bazart presents avond in Musicon, met optredens van Trail of the Damned en Disaster Crew, is het programma van de Haagse Pop Week compleet.