Festivalkriebels 2014: Volledig programma Haags UIT Festival bekend

Zondag 7 september de 42ste editie

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het nieuwe culturele seizoen gaat op zondag 7 september van start met het traditionele Haags UIT Festival. Rondom het Lange Voorhout en Spuiplein presenteren de verschillende Haagse culturele instellingen zich aan het publiek en worden er voorproefjes gegeven van het nieuwe seizoen. Naast muziek en theater is er ook een uitgebreide festivalmarkt met informatie over en kortingskaarten voor het komende culturele seizoen. Het festival wordt voor de 42ste georganiseerd en is gratis toegankelijk. Vandaag is het volledige programma naar buiten gebracht.

7 augustus: Het programma op het hoofdpodium aan het Lange Voorhout wordt afgesloten door de Haagse rockband DI-RECT. De band is alweer vijf jaar in de huidige bezetting met het eerder dit jaar uitgebrachte album ‘Daydreams In A Blackout’ als meest recente wapenfeit. Zangeressen Sandra van Nieuwland en Do geven een voorproefje van hun theatervoorstellingen en Kinderen Voor Kinderen nemen je mee terug in de tijd met de musical ‘Waanzinnig Gedroomd’. Op de Hofplaats presenteren verschillende Haagse instellingen nieuw Haags talent. Daar zijn onder andere optredens van Son Mieux, Polarized, Replayced, Pianoforte en H3C DJ’s. Daarnaast zijn er breakdance battles, workshops en showcases. In de Koninklijke Schouwburg kun je onder andere naar voorstellingen van Ricky Koole & Leo Blokhuis, Percossa en Paulien Cornelisse. Ook Lucy’s Wijsje organiseert een speciale editie voor het Haags UIT Festival en neemt je mee op een muzikale ontdekkingstocht door de Haagse binnenstad. Bekijk het volledige programma op de website of in de vandaag gelanceerde app.

18 juli: Singer-songwriter duo Tangarine was het afgelopen seizoen de huisband van De Wereld Draait Door. De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks maken melancholische folkpopliedjes met invloeden van hun helden Simon & Garfunkel, The Beatles en Bob Dylan. Vorig jaar verscheen het vijfde album van het tweetal bij Excelsior Recordings. ‘Seek & Sigh’ werd opgenomen met Frans Hagenaars en Matthijs van Duijvenbode als producers. Ook Hadewych Minis is te zien op het Haags UIT Festival. De Limburgse actrice en zangeres bracht vorig jaar haar titelloze debuutalbum uit. Eind 2013 deed Minis een uitgebreide clubtour door Nederland waarbij zij in haar band ook basgitaar speelt. De muziek omschrijft zij zelf als electro-ponk met vooral invloeden uit de jaren ’50 en ’60. Tot slot komen ook straattheateracts De Stille Fanfare en The Shopping Lady naar het festival.