Festivalkriebels 2014: Volledig programma Het Geluid van Loosduinen bekend

Tweede editie op zaterdag 13 september

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op het Loosduinse Hoofdplein vindt zaterdag 13 september de tweede editie van Het Geluid van Loosduinen plaats. Overdag is er een uitgebreid muziekprogramma op het hoofdpodium en verzorgt Bibliotheek Loosduinen een kinderprogramma. ’s Avonds kun je voor de afterparty terecht in het HPC Café. Vandaag is het volledige programma naar buiten gebracht.

12 augustus: De volgende namen zijn toegevoegd aan de line-up: AGARN, Philip Kroonenberg, Thin Pillow, The Hague Reggae All Stars en Liptease & the Backstreet Crackbangers. Daarnaast zal het kinderprogramma in Bibliotheek Loosduinen verzorgd worden door Ton Meijer met zijn muziektheatervoorstelling Aadje Piraatje. De presentatie van het hoofdpodium ligt in handen van Justin Verkijk.

6 juli: Zaterdag 5 juli werd in het HPC Café de finale van Het Talent van Loosduinen gehouden. Van de vijf oorspronkelijk geselecteerde acts deden er nog maar twee mee; producer Brickstarr en singer-songwriter Wytse Visser. De acts Hooked, Magpies en Anne-Roos moesten verstek laten gaan. Wel werd er nog een vervangende act opgesteld; de Haagse metalband End of Sequence. De jury koos uiteindelijk Wytse Visser met zijn band als winnaar van de avond, waarmee de band optredens op Het Geluid van Loosduinen en HPC Winterfest bemachtigt. Visser was onlangs nog te zien in het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

19 juni: “Kleine wasjes, grote wasjes. Doe ze in je wasmasjien. Laat maar lekker draaien. Steeds weer in die wasmasjien.” Wie kent dit refreintje niet? Trafassi maakte zichzelf onsterfelijk met de hit ‘Wasmasjien’ en de Surinaams/Nederlandse feestband zal het Loosduinse Hoofplein omtoveren tot een tropisch feestplein. The Clarks is ook dit jaar weer van de partij op het festival. De heren zullen een mooie selectie rockklassiekers uit de hoge hoed toveren. Eén plek op het festival is gereserveerd voor Het Talent van Loosduinen. Vijf acts maken op zaterdag 5 juli tijdens de finale kans om een optreden op Het Geluid van Loosduinen te winnen; Anne-Roos, Brickstarr, Hooked, Magpies en Wytse Visser. Het prijzenpakket bestaat verder uit bandcoaching van Ready To Play, studiotijd bij HollandSpoorStudios, media-aandacht op 3voor12 Den Haag en Den Haag FM, gratis repeteren in het Haags Pop Centrum en een optreden op het HPC Winterfest.

De Groningse rapper Kraantje Pappie brak landelijk door met zijn hit ‘Waar is Kraan?’ en behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse hiphop. Ook is Kraan regelmatig op televisie te zien in het dagelijkse BNN programma de Social Club. Sven Hammond Soul is een landelijk bekende rock ’n soul band met een weergaloze live reputatie onder leiding van Hagenaar Sven Figee. Ook Sven mag zich inmiddels BN-er noemen, nadat hij wekelijks op tv te zien was in het muziekprogramma Join the Beat en The Voice of Holland. Onlangs bracht Sven Hammond Soul het nieuwe album ‘The Usual Suspects’ uit.
 
Tijdens Het Geluid van Loosduinen is er ook aandacht voor het talent van Loosduinen. Met talentenjacht Het Talent van Loosduinen is het festival op zoek naar bands, breakdancers, singer-songwriters, rappers, dichters of dj’s. Met deze talentenjacht zijn interessante prijzen te winnen, zoals workshops door Ready To Play, studiotijd in de HollandSpoorStudios en een optreden op het hoofdpodium tijdens Het Geluid van Loosduinen. De inschrijving loopt tot 10 juni 2014 en meer informatie over de voorwaarden en de aanmeldprocedure is te vinden op de website.