Anouk, Mr. Probz, Jett Rebel en Armin van Buuren genomineerd voor Edison Anouk, Mr. Probz, Jett Rebel en Armin van Buuren genomineerd voor Edison

Zeven nominaties voor artiesten Haagse regio

, Redactie 3voor12 Den Haag

Anouk, Mr. Probz, Jett Rebel en Armin van Buuren genomineerd voor Edison

Zeven nominaties voor artiesten Haagse regio

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De nominaties Edison Pop 2014 zijn bekend. Er worden in acht categorieën prijzen uitgereikt, waaronder voor de beste videoclip, song en albums in verschillende muziekstijlen. De Edison, een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Grootste kanshebbers zijn De Jeugd van Tegenwoordig en Mr. Probz met elk drie nominaties. In totaal wisten artiesten uit de Haagse regio zeven nominaties binnen te slepen.

Edison Pop kent dit jaar een nieuwe jury en een vernieuwde set categorieën. De nieuwe jury, onder voorzitterschap van schrijver/presentator Leon Verdonschot, bestaat uit Angela Groothuizen, Dave Minneboo (radio 538), Joost Neelemans (iTunes), Tijs van Liemt (3FM), Roland Snoeijer (100% NL), Joey Ruchtie (Rotown/Noorderslag) en Job de Wit (DJ Broadcast/22tracks). Ook de categorieën zijn veranderd. Waar voorheen uitgegaan werd van brede categorieën als beste mannelijke artiest, beste vrouwelijke artiest en beste groep, zal er nu gejureerd worden per genre. De nieuwe categorieën zijn Pop, Rock, Hiphop, Dance, Alternative, Nieuwkomer, Volksmuziek, Videoclip, Album en Song. Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van eigen bodem. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 31 maart aanstaande, alsmede de winnaar voor de categorie Album en de Oeuvreprijs.
 
De Haagse zangeres Anouk is twee keer genomineerd, in de categorieën Pop en Song. Jett Rebel (de artiestennaam van de in Den Haag geboren Jelte Tuinstra) is eveneens genomineerd in twee categorieën, Nieuwkomer en Rock. Mr. Probz uit Zoetermeer is een van de grootste kanshebbers op een Edison met nominaties in de categorieën Nieuwkomer, Videoclip en Song. De Leidse dj Armin van Buuren is genomineerd in de categorie Dance.
 
Alle nominaties op een rij
Pop: Anouk (‘Sad Singalong Songs’), Niels Geusebroek (‘Lines’) en Sandra van Nieuwland (‘Banging On The Doors Of Love’)
Rock: De Staat (‘I_CON’), Jett Rebel (‘Mars / Venus’) en Mozes And The Firstborn (‘Mozes And The Firstborn’)
Hiphop: De Jeugd van Tegenwoordig ("Ja, Natúúrlijk!"), Great Minds (‘Great Minds’) en The Opposites (‘Slapeloze Nachten’)
Dance: Armin van Buuren (‘Intense’), Martin Garrix (‘Animals / Wizard / Error 404’) en Yellow Claw (‘Amsterdam Trap Music / Amsterdam Twerk Music / Shotgun’)
Alternative: Jacco Gardner (‘Cabinet Of Curiosities’), Mister And Mississippi (‘Mister And Mississippi’) en The Child Of Lov (‘The Child Of Lov’)
Nieuwkomer: Jett Rebel (‘Mars / Venus’), Martin Garrix (‘Animals / Wizard / Error 404’) en Mr. Probz (‘The Treatment’)
Volksmuziek: Corry Konings (‘Met Hart En Ziel’), Frans Duijts (‘Oud & Vertrouwd’) en Jannes (‘Wij Vieren Het Leven’)
Videoclip: De Jeugd Van Tegenwoordig (‘Een Barkie’), De Jeugd Van Tegenwoordig (‘De Formule’) en The Opposites ft. Mr. Probz (‘Sukkel Voor De Liefde’)
Song: Anouk (‘Birds’), Maaike Ouboter (‘Dat Ik Je Mis’) en Mr. Probz (‘Waves’)
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag