Majel Blonden nieuwe directeur Paard van Troje Majel Blonden nieuwe directeur Paard van Troje

Opvolger Van de Wiel bekend

, Remco van der Ham

Majel Blonden nieuwe directeur Paard van Troje

Opvolger Van de Wiel bekend

Remco van der Ham ,

Paard van Troje heeft de nieuwe directeur van het Haagse poppodium bekend gemaakt. Majel Blonden volgt met onmiddellijke ingang Jeroen van de Wiel op. Dit heeft het bestuur van Paard van Troje dinsdag 4 februari besloten. Voormalig directeur Van de Wiel kondigde in november zijn vertrek aan en is sinds 1 februari werkzaam bij Schouwburg Almere. Ook is de opvolger van Blonden als concertprogrammeur bekend.

Majel Blonden begon in de jaren negentig als programmeur bij Nighttown en Rotown in Rotterdam en verzorgde de programmering voor onder andere het Metropolis Festival. Daarnaast nam ze deel in diverse adviescommissies waaronder die van Fonds voor de Podiumkunsten. Blonden werd in 1997 programmeur bij Paard van Troje. “Door haar jarenlange ervaring in het Haagse culturele veld en de nationale- en internationale muzieksector is zij als geen ander geschikt om leiding te geven aan Paard van Troje”, zo laat Paard van Troje weten in een persbericht.
 
Bestuursvoorzitter Roos Vermeij vult aan: “Ze is gepokt en gemazeld in de popwereld en heeft het talent om de organisatie te leiden.” Andere gegadigden voor de functie waren er volgens Vermeij niet. “We zijn eerst gaan kijken wat we zelf in huis hadden voor de opvolging van Jeroen. Majel was al plaatsvervangend directeur en dus zijn we als bestuur eerst met haar in gesprek gegaan en daar waren we erg enthousiast over.” Met de benoeming van Blonden als directeur vervalt haar taak als concertprogrammeur. Bas de Wit, hoofd Marketing en Publiciteit, laat weten dat het poppodium er gedeeltelijk uit is hoe het programmeursteam er nu uit gaat zien: “Henk Koolen neemt de functie van Majel over als concertprogrammeur. Hij was voorheen verantwoordelijk voor de dance- en nachtprogrammering en heeft dan ook jarenlange ervaring als programmeur. Wie nu de nachtprogrammering voor zijn rekening gaat nemen, weten we nog niet. Daar gaan we ons de komende tijd intern over beraden.”
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag