Dutch Blues Award voor Boy Vielvoye van Sugar Boy and the Sinners Dutch Blues Award voor Boy Vielvoye van Sugar Boy and the Sinners

Livin’ Blues opgenomen in Dutch Blues Hall of Fame

, Redactie 3voor12 Den Haag

Dutch Blues Award voor Boy Vielvoye van Sugar Boy and the Sinners

Livin’ Blues opgenomen in Dutch Blues Hall of Fame

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Dutch Blues Foundation heeft zondag 9 februari in de Rustende Jager te Nieuw-Vennep de Dutch Blues Awards uitgereikt. Grote winnaar was de band King of the World, die maar liefst vijf awards binnensleepte. Boy Vielvoye van de Leidse bluesband Sugar Boy and the Sinners won de award voor Beste Harpist en de Haagse band Livin’ Blues werd opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame.

Sugar Boy and the Sinners was ook genomineerd in de categorieën Beste Band en Beste Drummer (Frank Duindam), maar deze gingen aan de band voorbij. King of the World verzilverde alle vijf de nominaties in de categorieën Beste Band, Beste Gitarist (Erwin Java), Beste Bassist (Ruud Weber), Beste Toetsenist (Govert van der Kolm) en Beste Drummer (Fokke de Jong). De award voor Beste Vocalist ging naar Tineke Schoemaker (Barrelhouse) en de award voor Cd van het Jaar ging naar The Damned And Dirty voor ‘Sell Your Soul’. De Keeping The Blues Alive Award ging naar Bert Lek.
 
Livin’ Blues in Dutch Blues Hall Of Fame
De Haagse bluesband Livin’ Blues is door de Dutch Blues Foundation opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame en stond tijdens de uitreiking van de awards speciaal voor die gelegenheid op het podium met een deel van de oude bezetting die in 1973 uit elkaar ging. Livin’ Blues werd in de jaren zeventig samen met Cuby en Blizzards tot de top van de Nederlandse blueswereld gerekend. Naast frontman Nicko Christiansen speelden ook Cesar Zuiderwijk en Ruud van Buuren mee. Bas Kleine en Loek van der Knaap, beiden uit Christiansens huidige band Livin´ Blues Xperience, completeerden de band.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag