Inschrijving Music City The Hague voor The Great Escape van start

Haagse bands, acts en artiesten maken kans om op te treden op één van de grootste showcasefestivals van Europa

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Van 14 t/m 16 mei 2015 vindt in de Engelse stad Brighton het showcasefestival The Great Escape plaats. Music City The Hague (MCTH) heeft net als de afgelopen twee jaar een podium weten te bemachtigen op het festival waar de internationale popsector zich verzamelt. Denk aan: managers, bookers, agents en platenmaatschappijen. MCTH is op zoek naar Haagse bands die er klaar voor zijn om zichzelf aan het buitenland te presenteren tijdens de MCTH Showcase Party.

Aanmelden kan tot en met 15 januari 2015. De gezamenlijke Haagse popsector (o.a. Paard, Crossing Border, PopHotSpot Grote Markt, Musicon en HPC) maakt een shortlist van maximaal 12 bands/acts die zich hebben ingeschreven. Deze selectie wordt o.a. gemaakt op basis van je eigen motivatie en PR plan. Uit deze shortlist maakt de organisator van het The Great Escape festival een keuze welke bands uitgenodigd zullen worden om zich te presenteren. Op 30 januari maken we bekend welke Haagse bands/acts een plek hebben veroverd op de shortlist.

Deelname van Music City The Hague aan het The Great Escape festival heeft de afgelopen twee jaar voor een aantal Haagse bands aardig wat vruchten afgeworpen. Zo hield Soul Sister Dance Revolution er een aantal optredens in Ierland aan over, in het voorprogramma van de bekende Amerikaanse band Imagine Dragons. Taymir speelde zich dit jaar in Brighton nog in de kijker van een booker uit Engeland en manager uit de Verenigde Staten. Acts zoals Mumford & Sons, Frank Turner en Adele werden ook ooit ontdekt tijdens The Great Escape.

Bands kunnen zich inschrijven via het aanmeldformulier op http://www.musiccitythehague.com