Eindelijk dansen met Magnus, een beetje dan...

Bezieling mist bij afsluitende danceact Magnus

Ramon Keyzer | Foto's: Peisam Tsang ,

Magnus is allang niet meer alleen het hobby-project van Tom Barman en CJ Bolland. Tien jaar na het debuut is er een nieuwe plaat en staat Magnus als trio op het podium van Crossing Border. Aangevuld met Tim Vanhamel, ex-bandlid en voormalig frontman en enfant-terrible van Millionaire. Ingrediënten voor een goed feestje aan het eind van de eerste Crossing Border dag.

HET CONCERT
Magnus, Crossing Border, The Raven, 14 november 2014
 
DE MUZIEK
Tom Barman is mister dEUS, maar ook DJ en zeer breed georiënteerd muziekliefhebber. Voeg daar de beats en technoinvloeden van CJ Bolland aan toe en je hebt al een fijn en gevarieerd feestje. Tim Vanhamel vult dat weer aan met een regelmatig schurend gitaargeluid. Het is industrieel, techno, soms funky maar steeds zeer dansbaar. Het dEUS-geluid is ook nooit ver weg. Verwacht werd dat er een volledige band op het podium zou staan zoals bij andere optredens. Dat was vanavond niet het geval. Helaas.
 
PLUS
Het is vrijwel onmogelijk om het hele optreden stil te staan. Vooral de beats en electronica van CJ Bolland laten het publiek dansen. Dat blijkt ook als CJ zijn momentje krijgt aan het slot. Tim en Tom verdwijnen van het podium en CJ Bolland weet het publiek voor een laatste keer op te zwepen. Tom's zang, de beats van CJ Bolland en het tegendraadse van Tim maken het geheel tot een dansbare cocktail van muziekstijlen. Tim is wel een echte aanvulling. Met zijn voorkomen, wilderige krullebol, en als spring in 't veld. Hij mag dan ook de andere twee introduceren en doet dat op zijn warrige maar ook grappige manier.
 
MIN
Vooral het eerste deel van het optreden is vrij leeg en kaal. De spanning wordt steeds opgebouwd maar de climax is vaak afwezig. En het duurt vaak te lang voordat de opgebouwde spanning op een dansbaar niveau is. De zaal is verre van vol, wat een goede indicatie is voor het optreden.
 
HET OORDEEL
Ja er wordt gedanst. Ja er zijn enthousiaste reacties vanuit het publiek. Maar toch weet Magnus bij lange na niet alles uit de kan te halen. De echte bezieling mist en daardoor weet Magnus het publiek niet voldoende te bereiken. De energie spat helaas niet van het podium.
 
CIJFER
6