Column: De beste Haagse songs van het jaar

"Vind deze track eigenlijk geen zak aan maar Camiel is een hippie en daar ben ik gek op"

Justin Verkijk ,

Zeg je december dan zeg je gourmetten en lijstjes. Ik hou van allebei even veel maar één van de twee doe ik altijd lekker bij familie of vrienden thuis. Anders kan ik m’n gordijnen weg pleuren. Dus laten we het lekker over die ander hebben. Waarom is er helemaal geen lijst met de beste Haagse songs van het jaar? Het staat niet helemaal bovenaan bij de zoekresultaten van Google en dus bestaat het gewoon niet. Belachelijk. Gat in de markt en uw columnist duikt daar eens even lekker in. Dames en heren, hier is de meest oneerlijke lijst van het jaar. Zonder inzendingen en waar absoluut niemand een stem op uit heeft kunnen brengen. Voorzien van slecht commentaar en in de willekeurigste volgorde die je ooit hebt gezien.

Vroeger was alles beter. Toen je nog bij Videoland kwam en wel eens aan iemand vroeg of ‘ie een Nokia-oplader had. Dat waren nog eens tijden. Dit is m’n nieuwe favoriete Splendid song.
 
Ga ze live zien want Cris gaat altijd hartstikke lekker en Bella heeft een strot van goud. Leuk om foto’s van te maken met je smartphone want ze zijn zo ontzettend fotogeniek. En dat haar van Cris, als hij in 2015 niet het nieuwe gezicht van Schwarzkopf is weet ik het ook niet meer.
 
Lekkere gozerwijfies die in twee weken meer voet aan de grond kregen in het buitenland dan Kane in 43 jaar. Is dat okaaay? Tuurlijk. Dat drummer Harrie uit de band gaat vind ik wel echt heel erg jammer. Harrie je mag altijd bij mij thuis komen drummen pik. Ik kan dit liedje trouwens helemaal meezingen en dat zal jij nooit, maar dan ook écht nooit gaan horen.   
 
De heren van DI-RECT hoorden dat deze track het goed doet in de slaapkamer. Nou, niet bij mij. Ik zie toch gewoon die lelijke koppen van de bandleden voor me als ik het liedje hoor. En dan kan ik niet neuken. Biljarten met een stuk touw, daar lijkt het meer op dan. 
 
Mag dit wel in een 2014 lijst Verkijk? Ik ben er niet helemaal zeker van, want hoorde het liedje voor het eerst in 2013. Maar dit chanson staat wel op een EP die in 2014 uitkwam. Dus ik doe het lekker toch, het is tenslotte de meest oneerlijke lijst van het jaar. Leuk lied, beetje jammer van die paar Utrechters in de band. 
 
Natuurlijk door de videoclip met die heerlijke reet van Geraldine Kemper Ik ben gek op zwoele ochtendstemmen en die Nik van den Berg kan er wat van.
 
Vind deze track eigenlijk geen zak aan maar Camiel Meiresonne is een hippie en daar ben ik gek op. 
 
Dacht dat we de verkeerde versie bij Den Haag FM in het systeem hadden staan, met verschrikkelijke geluidskwaliteit, dus Spike gebeld of hij ‘m nog een keer kon sturen. Eindstand: ‘t bleek toch gewoon de goede versie te zijn. #lekkervintage 
 
Omdat ik Nederlandstalige muziek fantastisch vind en Frans Bauer nog steeds niet uit Den Haag komt. Maar ook omdat zeemanrockers bezig zijn om via crowdfunding hun nieuwe plaat te laten persen. #lekkervintage2
 
Nou, da’s toch leuk? Lekker overzichtelijk op een rijtje. Gek dat het er maar negen zijn hè? Tien liedjes zou natuurlijk veel logischer zijn daarom mag jij ’t ontbrekende Haagse liedje van het jaar achterlaten in de comments. Leuk? Leuk! 
 
Fijne vleeswaren alvast en ik wens jou alles wat je mij wenst voor 2015!