Club 3voor12 Den Haag met Alkaloid, Eve’s Fall, David Benjamin en PARADES

37e editie op zaterdag 6 september in het Paardcafé

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De zomerstop zit er weer op en een nieuw seizoen van Club 3voor12 Den Haag gaat van start. Op zaterdag 6 september staan er tijdens de 37e editie weer vier vette acts voor je op het programma. Vanaf 19.30 uur kun je in het Paardcafé terecht voor optredens van het elektronisch muziekproject Alkaloid, popmetalband Eve’s Fall, singer-songwriter David Benjamin en de alternatieve rockband PARADES. De avond is zoals altijd gratis toegankelijk.

We beginnen deze editie van Club 3voor12 Den Haag met singer-songwriter David Benjamin, voorheen van The Relish. Eerder dit jaar was hij nog te zien in de finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hoewel hij de wedstrijd uiteindelijk niet won, kreeg hij vooral voor het nummer ‘Through your eyes’ veel positieve reacties. De avond gaat verder met de nieuwe formatie PARADES. Drummer Taco Fens en bassist Jimmy van Dijk kennen we nog van Johnny’s Landing waarmee zij op festivals als The Music In My Head, Haagse Pop Week en Summertime Festival stonden en voorprogramma’s voor acts als Razorlight (HMH) en Patrick Watson verzorgden. Samen met zanger/gitarist Ben de Jong maken zij als PARADES een mix van alternatieve rock, postrock en elektronische muziek.

Hierna stappen we moeiteloos over op female fronted popmetal. Eve’s Fall wist eerder dit jaar de Nederlandse finale van Global Battle of the Bands te bereiken en staat dit weekend in de finale van de Peter Tetteroo Bokaal op Westerpop. De bandleden speelden eerder in bands als Bullerslug, Malkovich, The Bullfight en Annatar en brachten gezamenlijk debuutalbum ‘From Here On’ uit. De avond wordt afgesloten door Alkaloid, een experimenteel elektronisch muziekproject van producer Rob Kanters. Sinds enige tijd is het project uitgebreid met vocalist Tom Besuyen en gitarist David Van Gils. In deze bezetting bracht de band onlangs de EP ‘Live By Accident’ uit op Antilounge. Verwacht een groovy atmosfeer met veel ruimte voor gelaagde improvisatie begeleid door zeer dansbare beats.
 
Tijdschema Club 3voor12 Den Haag #37
19.30 uur zaal open
20.00 uur David Benjamin
21.00 uur PARADES
22.10 uur Eve’s Fall
23.20 uur Alkaloid
00.00 uur eind