Veelzijdige 36e editie Club 3voor12 Den Haag

Met Vlijmscherp, Barry Badpak, Tears & Marble, Woods on Fire en Medicine Jet

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dat we op onze clubavonden niet vies zijn van het mixen van muziekstijlen, is voor de vaste bezoekers wel duidelijk. Dit keer maken we het echter wel heel bont. Zaterdag 3 mei gaat het programma in het Paardcafé van de psychedelische rock ’n roll van Medicine Jet naar de alternatieve rock van Woods On Fire en van de melancholische electropop van Tears & Marble naar de hiphop van Vlijmscherp uit Leiden. Vlijmscherp doet tijdens Club 3voor12 Den Haag een speciaal optreden met de Leidse cultact Barry Badpak.

“Alsof Tame Impala in bed is beland met White Denim”, zo beschreven we het optreden van Medicine Jet tijdens het HPC Winterfest. Daar was het een van dé verrassing van het festival. Frank van Bruggen, Pascal Konings en Tijs Kulker maken psychedelische rock ’n roll waarbij de psychedelische jams worden afgewisseld met stevig groovende partijen om daarbij ook nog catchy uit de hoek te kunnen komen.
 
Het vijftal Woods On Fire komt weliswaar uit Utrecht, maar de bandleden zijn zeker geen onbekenden in het Haagse. Jurgen van Harskamp kennen we namelijk nog van GardenFest, Sobchek en Mental Marble en Vincent van Haperen van Pitch Blond. Met Woods On Fire maken de heren alternatieve muziek vol dynamiek en contrasten, reagerend op conventies in rock, elektronica en noise. Vooral het recentere werk van Radiohead is hierbij een goede referentie.
 
Met een melancholische versie van 90's klassieker 'What is love' (Haddaway) maakten we eind 2013 voor het eerst kennis met Tears & Marble. Dit nieuwe project van zangeres Bella Hay en producer Cris Kuhlen (Topless) bracht onlangs de eerste officiële single uit. Met 'We don't like you' werd het duo eerder deze maand 3voor12 Hollandse Nieuwe en was Tears & Marble te horen op 3FM.
 
De Leidse hiphopact Vlijmscherp timmert lekker aan de weg. Zo stonden de heren al op Werfpop en in het voorprogramma van Opgezwolle, Typhoon en Jiggy Dje. Onlangs bracht Vlijmscherp de nieuwe EP ’Momentopname’ uit. Vers van de pers is de single ‘Hockeymeisjes’ met het eveneens Leidse cultcollectief Barry Badpak (bekend van de hit ‘Kamelenteen’). Het nummer is in twee weken tijd al zo’n 20.000 keer bekeken. Op Club 3voor12 Den Haag geven de twee acts een gezamenlijk optreden.
 
Tijdschema Club 3voor12 Den Haag #36
19.30 uur zaal open
20.00 uur Medicine Jet
21.10 uur Woods On Fire
22.20 uur Tears & Marble
23.20 uur Vlijmscherp & Barry Badpak
00.00 uur eind