DI-RECT met nieuw album op nummer 1 in Album Top 100

‘Daydreams In A Blackout’ tevens 3FM Album van de Week

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het nieuwe album van DI-RECT, ‘Daydreams In A Blackout’, komt deze week nieuw binnen op nummer één in de Album Top 100. Het is de tweede keer dat een album van de Haagse rockband de lijst aanvoert, maar de vorige keer stamt alweer uit 2005 met het derde album ‘All Systems Go’. Het nieuwe, zevende studioalbum van DI-RECT kwam vorige week uit en wordt zaterdagavond officieel gepresenteerd in Paard van Troje. Ook werd vandaag bekend dat het album verkozen is tot 3FM Album van de Week.

In de oude formatie (met zanger Tim Akkerman) wist DI-RECT drie keer in de top 3 van de Album Top 100 te komen. Behalve met ‘All Systems Go’ was dat met ‘Over The Moon’ uit 2003 (2e positie) en ‘DI-RECT’ uit 2007 (2e positie). De albums in de nieuwe formatie met zanger Marcel Veenendaal, ‘This Is Who We Are’ uit 2010 en ‘Time Will Heal Our Senses’ uit 2011 behaalden respectievelijk de derde en zesde positie in de Album Top 100.
 
3FM Album van de Week
Radiostation 3FM maakte vandaag ook bekend dat ‘Daydreams In A Blackout’ is verkozen tot 3FM Album van de Week. DI-RECT was van maart 31 maart tot vrijdag 4 april (de dag van de release) elke dag te horen in de uitzending van Giel waarbij een aantal nummers van het album live werd gespeeld. De band sprak daarnaast ook over de reacties op de eerste nummers van het album. "Het is natuurlijk wel spannend omdat alles nu er in één keer uitgaat en mensen de optredens ook terug kunnen luisteren," liet Marcel Veenendaal weten. Bij de gisteravond uitgereikt 3FM Awards was DI-RECT genomineerd in de categorie Beste Band, maar uiteindelijk ging Racoon er met de buit vandoor.