Morgen de Versafdeling met Medicine Jet

Met ook BRAHM, Mushroom Mosis, Machine Makes Man en Supersonic Blues

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Morgenavond, woensdag 17 december, is er weer een nieuwe editie van de Versafdeling. En niet zomaar een editie, het is de allerlaatste Versafdeling in de SuperMarkt. We nemen wel afscheid met een XL-editie met maar liefst vijf acts; BRAHM, Mushroom Mosis, Machine Makes Man, Supersonic Blues en natuurlijk 3voor12 Den Haag Selecteert act Medicine Jet. De entree is zoals altijd gratis.

20.30-21.00 uur Supersonic Blues
Het zaadje van Supersonic Blues is geplant tijdens de nachtelijke sessies op Radio Tonka, waarbij Gianni en Timothy de fijnste plaatjes draaiden, de één nog obscuurder en groovier dan de ander. Met de aanvulling van Tim Ros en Marlon van Cappelle is Supersonic Blues een feit. Geïnspireerd door Hendrix, Blue Cheer, MC5, The Stooges en Cream, staat Supersonic Blues garant voor heavy blues rock, fuzzgitaren en smerige grooves. 
 
21.15-21.45 uur Machine Makes Man
Geïnspireerd door acts als Incubus, The Raconteurs, Muse en The Beatles klopt het hart van Machine Makes Man groots en meeslepend; een ronkende dieselmotor in een piepkleine driedeurs. Machine Makes Man is riff-rock met gewaagde harmonieën en sluwe complexiteit. De in 2014 gevormde band kan met al dit geweld en de toevoeging van meerstemmige zang gerust een ‘power-trio extraordinair’ genoemd worden.
 
22.00-22.30 uur Mushroom Mosis
Mushroom Mosis is ontstaan uit het idee om hits te gaan schrijven voor muzikale grootheden en daarmee de wereld te veroveren. Het doel was het schrijven van één nummer per week. Maar gelukkig heeft het schrijversduo bestaande uit Damani Leidsman en Danny van Dien er toch voor gekozen andere muzikanten aan te trekken en het  gemaakte werk zelf te gaan vertolken. En dat is een goede keuze geweest! Verwacht soulvolle liedjes, recht uit het hart.
 
22.45-23.15 uur BRAHM
BRAHM geeft je een heerlijke mix van rock, blues psychedelic en stoner. Er is een rede voor dat BRAHM in hoofdletters wordt geschreven, niet dat de heren bang zijn voor een copyright claim van de klassieke componist, maar omdat het gewoon lekker hard is.
 
23.30-00.00 uur Medicine Jet
“Alsof Tame Impala in bed is beland met White Denim”, dat was de eerste gedachte die bij 3voor12 Den Haag opkwam tijdens de eerste kennismaking met Medicine Jet op het HPC Winterfest. Frank van Bruggen, Pascal Konings en Tijs Kulker maken psychedelische rock ’n roll waarbij de psychedelische jams worden afgewisseld met stevig groovende partijen om daarbij ook nog catchy uit de hoek te kunnen komen. De band was al te zien tijdens de Haagse Pop Week, Club 3voor12 Den Haag en Global Battle of the Bands. Binnenkort kunnen we de eerste EP van Medicine Jet verwachten.