Morgen de Versafdeling met David Benjamin

Met ook Mik Adrian, Future Hearts, Geert van Emden en ILL FITTINGS

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Morgenavond is het tijd voor een nieuwe editie van de Versafdeling. Tijdens deze XL-editie staan woensdagavond 26 november maar liefst vijf acts op het programma. Allereerst natuurlijk de 3voor12 Den Haag Selecteert act van deze maand; David Benjamin. Daarnaast staan ook Mik Adrian, Future Hearts, Geert van Emden en ILL FITTINGS op het programma. De avond gaat om 20.30 uur van start en is gratis toegankelijk.

20.30-21.00 uur ILL FITTINGS
ILL FITTINGS is een Haagse indierockband, opgericht in het najaar van 2012. De band bestaat uit zangeres en gitarist Tara Knoester, zanger en leadgitarist Yen Knoester, bassist Robin van der Harst en ook drummer Sybe Rietman. Samen spelen ze eigen nummers geïnspireerd door artiesten als Jimi Hendrix, Arctic Monkeys en Queens of The Stone Age. Naast eigen nummers speelt de band ook zo nu en dan graag covers van de artiesten die hun inspireren.
 
21.15-21.45 uur Geert van Emden
Geert van Emden is een in Schiedam geboren songwriter, wonend in Den Haag. Vanaf jongs af aan schrijft hij gevoelige akoestische songs die vaag doen denken aan Fink, Bon Iver en Ben Howard. Nadat hij in een bandje als bassist fungeerde, besloot hij met zijn eigen werk naar de voorgrond te treden. Zijn excentrieke stem draagt bij aan een geheel eigen geluid, wat Geert tot een van de meest belovende jonge artiesten in Den Haag maakt.
 
22.00-22.30 uur Future Hearts
Opgericht in de zomer van 2014 door vijf Haagse muzikanten, die zich eerder hebben bewezen in bands als Droppings, Qrio, The Polar Exploration Ship en Frezno Falls. De binnenkort te verschijnen ep 'Impressionists' is hun volledig live opgenomen debuut. Zeven songs lang prachtige gitaargeoriënteerde rock. Van melodieus tot noisy en altijd ruimte voor experiment en improvisatie.
Op het podium geven ze net nog iets meer van al het boven genoemde.
 
22.45-23.15 uur David Benjamin 
De singer-songwriter was eerder dit jaar nog te zien in het programma 'De Beste Singer-Songwriter Van Nederland' en schopte het zelfs tot de finale. De mensen die het programma niet hebben gevolgd zouden David ook kunnen kennen als frontman van The Relish. De groep ging in 2011 onverwacht uit elkaar, nadat niet lang daarvoor een platencontract werd getekend. Onlangs verscheen de eerste EP van David getiteld 'Victoria'. Tijdens de Versafdeling is David mét band te bewonderen.
 
23.30-00.00 uur Mik Adrian
Mik Adrian maakt mooie liedjes. Het ene moment dansbaar, het andere moment klein en gevoelig om met gesloten ogen te genieten. De muziek van de band geeft het gevoel van een lekker warme zomerdag in de jaren ’60, het liefst in een hippie volkswagenbusje. Achter frontman Michiel verzamelen zich Jeffrey, Thyrza, Kim, Richie en Karel, een groep boezemvrienden die in Mik Adrian hun roeping heeft gevonden. De band komt begin van 2014 bij elkaar en heeft inmiddels in Paard van Troje, op Where the Wild Things Are, Schollenpop en vele andere podia gestaan.