3voor12 Den Haag presenteert Alumna en The Great Communicators

Concertavond in SuperMarkt op donderdag 22 mei

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Morgenavond, donderdag 22 mei, is er in de SuperMarkt een 3voor12 Den Haag Presenteer avond met twee toffe acts. Allereerst staat Alumna, de 3voor12 Den Haag Selecteert act van deze maand, op het programma. De avond wordt vervolgens afgesloten door The Great Communicators (voorheen Klopje Popje). De avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

Het Haagse Alumna is de band rondom singer-songwriter Diede Oosterveen en bestaat verder uit drummer Viktor van Woudenberg, gitarist Rutger van Woudenberg en bassist Jurriaan Sielcken. Na tweeëneenhalf jaar schrijven op haar zolderkamer was het tijd voor een album. Ze huurde een boerderij af waar een tijdelijke studio in gebouwd werd en met producer Sielcken het debuutalbum is opgenomen. Daarbij zijn alle partijen door Oosterveen zelf geschreven. Op 27 september wordt deze gepresenteerd in Paradiso. De muziek van Alumna kan worden omschreven als dreampop en indie en is geïnspireerd door acts als Beach House, Radiohead, The XX en The Shins. De eerste successen zijn ook al binnen; de band is geselecteerd voor de Popronde en een nummer van Alumna werd gebruikt voor de Nationale Sportweek. Deze maand is Alumna de 3voor12 Den Haag Selecteert act.
 
De Haags/Amsterdamse band The Great Communicators is een indie postrockband met bands als Broken Social Scene, Autolux en Yeah, Yeah, Yeah’s als voornaamste inspiratoren. De band bestaat uit Arend Dijkstra (zang/gitaar), Gaia Slotboom (zang), Tim Hoekstra (gitaar), Alexander van den Kleyenburg (gitaar/zang), Timothy Dunn (bas/zang) en Marco Burggraf (drums). Eerder dit jaar verscheen de eerste EP ‘Bide Your Time’, gemixt door de Canadese producer David Newfeld (Broken Social Scene).