3voor12 Den Haag Selecteert: Medicine Jet

De selectie van december 2014

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiezen de redactieleden van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand een act uit de Haagse regio waar zij het volste vertrouwen in hebben. Deze act wordt een maand lang in de spotlight gezet waarbij onder andere wordt samengewerkt met de SuperMarkt, Den Haag FM en Maykagenda. Deze maand is Medicine Jet de 3voor12 Den Haag Selecteert act.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX, Jara, The Gypsy Liars, Mehdi, Doghouse, Luka en Alumna. In september gingen we van start met het vierde seizoen en werd The Great Communicators de eerste Selecteert act in het nieuwe seizoen, gevolgd door Tears & Marble en David Benjamin.
 
De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, staat in het maandelijkse uitgaansmagazine Maykagenda, is te beluisteren op de Luisterpaal in de Hollandse Nieuwe compilatie en is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM). Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die tijdens de derde woensdagavond van december plaats vindt.
 

“Alsof Tame Impala in bed is beland met White Denim”, dat was de eerste gedachte die bij 3voor12 Den Haag opkwam tijdens de eerste kennismaking met Medicine Jet op het HPC Winterfest. Frank van Bruggen, Pascal Konings en Tijs Kulker maken psychedelische rock ’n roll waarbij de psychedelische jams worden afgewisseld met stevig groovende partijen om daarbij ook nog catchy uit de hoek te kunnen komen. De band was al te zien tijdens de Haagse Pop Week, Club 3voor12 Den Haag en Global Battle of the Bands. Binnenkort kunnen we de eerste EP van Medicine Jet verwachten.

De data
Vr 12 december: Medicine Jet bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 17 december: Medicine Jet live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Vr 26 december: Medicine Jet op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.