3voor12 Den Haag Selecteert: Luka

De selectie van april 2014

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand één act uit de Haagse regio waar het volste vertrouwen in is. Deze act een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt, Den Haag FM en Maykagenda. Deze maand is de Haags/Rotterdamse popband Luka de 3voor12 Den Haag Selecteert act.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX, Jara, The Gypsy Liars, Mehdi en Doghouse.

De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, staat in het maandelijkse uitgaansmagazine Maykagenda, is te beluisteren op de Luisterpaal in de Hollandse Nieuwe compilatie en is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM). Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

Luka is de Haags/Rotterdamse band rondom singer-songwriter Lisa Lukaszczyk. De band bestaat verder uit gitarist David Gram, bassist Guido Nederstigt en drummer Wannes Salome. Muzikaal wordt de band geïnspireerd door artiesten als Bon Iver en Patrick Watson. De band heeft net de opnames voor de eerste EP afgerond. De EP, getiteld ‘Change of Seasons’ komt in mei uit en telt zes liedjes. Live was Luka eerder al te zien op Club 3voor12 Den Haag, het Eendrachtfestival en Stukafest Delft.
 
De data
Wo 16 april: Luka live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Vr 18 april: Luka bij Stork On Air op Den Haag FM
Vr 25 april: Luka op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.