3voor12 Den Haag Selecteert: David Benjamin

De selectie van november 2014

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiezen de redactieleden van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand een act uit de Haagse regio waar zij het volste vertrouwen in hebben. Deze act wordt een maand lang in de spotlight gezet waarbij onder andere wordt samengewerkt met de SuperMarkt, Den Haag FM en Maykagenda. Deze maand is David Benjamin de 3voor12 Den Haag Selecteert act.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX, Jara, The Gypsy Liars, Mehdi, Doghouse, Luka en Alumna. Vorige maand gingen we van start met het vierde seizoen en werd The Great Communicators de eerste Selecteert act in het nieuwe seizoen, gevolgd door Tears & Marble.
 
De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, staat in het maandelijkse uitgaansmagazine Maykagenda, is te beluisteren op de Luisterpaal in de Hollandse Nieuwe compilatie en is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM). Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.
 

De Haagse singer-songwriter David Benjamin kennen we nog van de funkpopband The Relish, maar inmiddels timmert hij al enige tijd solo aan de weg. Eerder dit jaar was hij nog te zien in de finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hoewel hij de wedstrijd uiteindelijk niet won, kreeg hij vooral voor het nummer ‘Through your eyes’ veel positieve reacties. Onlangs verscheen ook zijn ep ‘Victoria’ die hij maakte met producer Bram Bol. Inmiddels heeft hij ook een band om zich geen gevormd waarmee hij vanaf nu op het podium te zien is.

De data
Vr 21 november: David Benjamin bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 26 november: David Benjamin live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Vr 28 november: David Benjamin op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.