3voor12 Den Haag Selecteert: Alumna

De selectie van mei 2014

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiezen de redactieleden van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand een act uit de Haagse regio waar zij het volste vertrouwen in hebben. Deze act wordt een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt, Den Haag FM en Maykagenda. Deze maand is Alumna de 3voor12 Den Haag Selecteert act.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX, Jara, The Gypsy Liars, Mehdi, Doghouse en Luka. Alumna is de laatste Selecteert act van dit seizoen. In september gaan we weer door.

De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, staat in het maandelijkse uitgaansmagazine Maykagenda, is te beluisteren op de Luisterpaal in de Hollandse Nieuwe compilatie en is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM). Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

Het Haagse Alumna is de band rondom singer-songwriter Diede Oosterveen en bestaat verder uit drummer Viktor van Woudenberg, gitarist Rutger van Woudenberg en bassist Jurriaan Sielcken. Na tweeëneenhalf jaar schrijven op haar zolderkamer was het tijd voor een album. Ze huurde een boerderij af waar een tijdelijke studio in gebouwd werd en met producer Sielcken het debuutalbum is opgenomen. Daarbij zijn alle partijen door Oosterveen zelf geschreven. Op 27 september wordt deze gepresenteerd in Paradiso. De muziek van Alumna kan worden omschreven als dreampop en indie en is geïnspireerd door acts als Beach House, Radiohead, The XX en The Shins. De eerste successen zijn ook al binnen; de band is geselecteerd voor de Popronde en een nummer van Alumna werd gebruikt voor de Nationale Sportweek. Deze maand is Alumna de 3voor12 Den Haag Selecteert act.
 
De data
Do 22 mei: Alumna live in de SuperMarkt
Vr 23 mei: Alumna bij Stork On Air op Den Haag FM
Vr 30 mei: Alumna op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.