3voor12 Den Haag weekendagenda (week 8)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het weekend staat weer voor de deur. En dat betekent dat je weer een weekend lang de Haagse podia af kunt struinen voor de betere (live) muziek. Aankomende weekend kun je bijvoorbeeld terecht in Theater Diligentia voor een optreden van Daniël Lohues. Ook is er weer een nieuwe editie van Acoustic Alley en is er een fijne rockavond in Bazart. Nog niet genoeg? Ga dan op zaterdag naar de SuperMarkt voor een fijne injectie ska met The Regulators.

Daniël Lohues trekt als een hedendaagse troubadour succesvol langs theaters door het hele land. De bezoekers van zijn voorstellingen stappen voor een avondje binnen in Daniël’s wereld. Daar vinden ze troost, verwondering, ernst, relativering en humor. Lohues schrijft er songs over waarmee hij in de hoofden van zijn luisteraars een verborgen luik weet te openen. En alles op die typisch Lohuesiaanse manier. Vanavond, donderdag 21 februari staat hij in Theater Diligentia. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Entree is 19,50 euro. De aanvang is 20.15 uur.
 
Op vrijdag 22 februari staan in Bazart twee rockbands op het programma. 44Venom omschrijft zichzelf als Stereophonics on crack, Rod Stewart on acid, Bob Marley on speed en Leonard Cohen on MDMA. Liar’s Dice is een 5 koppige Rotterdamse rock 'n roll band in de stijl van bekende jaren 60 en 70 rock, punk, blues en garage bands maar dan modern, hard, groovend, snel en gevaarlijk voor het oor. Dat belooft wat. Voor 3,50 euro sta je binnen. De pret begint om 21.00 uur.
 
Ben je bang dat je oren al dat gitaargeweld niet aan kunnen? Dan ben je beter af bij een nieuwe editie van Acoustic Alley in Theater in de Steeg. Daar staat namelijk een van ‘De Beste Singer-Songwriters van Nederland’ op de bühne. Rogier Pelgrim was namelijk deze zomer te zien in het gelijknamige programma van Giel Beelen. Deze liedjesschrijver is al sinds 2009 hard aan het werk en deed sindsdien ruim 200 optredens in huiskamers, theaters, clubs en op festivals. Begin 2012 bracht hij zijn debuut EP 'Our Dear Lady of the Plains' uit die met lovende recensies werd overspoeld. Pelgrim wordt vanavond bijgestaan door toetsenist William van Barneveld en zangeres Jannica Woudstra. De aanvang is 20.15 uur, de entree slechts 10 euro.
 
Ben je op zaterdag nog niet moegestreden? Of juist wel? In de SuperMarkt krijg je zaterdag 23 februari hoe dan ook (weer) energie. The Regulators bestaat uit een selecte groep Nederlandse reggae- en skaveteranen met een grote liefde voor de zoete harmonieën en opzwepende beats uit het meest creatieve muzikale tijdperk van Jamaica: de 60’s en 70’s, toen bands en artiesten als The Skatalites en The Upsetters daar op muzikaal gebied de dienst uit maakten. Van ska tot rocksteady, het repertoire van The Regulators voert je mee terug naar deze onvergetelijke tijd. Het gratis toegankelijke feestje begint om 21.00 uur.