3voor12 Den Haag weekendagenda (week 40)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De herfst heeft zijn intrede gedaan, maar van onguur herfstweer kunnen we gelukkig nog niet spreken. Reden genoeg om er de komende dagen op uit te gaan voor de betere live muziek. Dat kan dit weekend volop met om te beginnen de EP-presentatie van Sorry, Come Again in de SuperMarkt. Drum ’n bass is er op vrijdag met een nieuwe editie van Haagenbasz en de metalliefhebber moet zorgen dat hij zaterdag in Musicon is. En denk je veel van popmuziek te weten? Dan kun je die kennis testen tijdens de Popquiz Marathon.

De jonge Haagse popband Sorry, Come Again presenteert donderdagavond 3 oktober haar debuut-EP in De SuperMarkt. De band bestaat uit Mees Deknatel (zang/bas), Nicolaas Brouwer (piano) en Friso Keunen (drums) en maakt muziek in de stijl van Tom Odell en Gabe Dixon Band. De eerste single van de band, ‘Morning sun’, is inmiddels al verkrijgbaar via iTunes en Spotify. De avond begint om 20.30 uur en de entree is gratis.
 
Op vrijdag 4 oktober is er in Paard van Troje een nieuwe editie van Haagenbasz. Al in 2000 vond de eerste editie plaats en na de verbouwing van het Paard van Troje in 2003 kreeg het evenement een maandelijkse plek in het programma. In 2009 werd de naam veranderd in Basz om aan te geven dat naast drum 'n bass ook andere bassgerelateerde muziekstijlen alle ruimte krijgen. Tijdens deze editie staan het Londense Koven, Tech Chic Design, Pitch, Operator21, Nelens, VJ Differenc Layercontrol en DJ Droom op het programma. De avond gaat om 23.00 uur van start. De entree is 7,50 euro.
 
De metalavond in Musicon op zaterdag 5 oktober kreeg onlangs slecht nieuws; de Londense metalband Skreamer zag zich door wat gebroken ribben genoodzaakt om de tour door Nederland te annuleren. De band treedt dus ook niet op in Musicon. Dat betekent niet dat er niet genoeg andere gitaargeweld te bewonderen valt. UnseeN PerceptioN vult het gaatje in de programmering op. Daarnaast zijn er ook nog optredens van Mullet, State of Negation, Sudden Annihilation en Variscythe. De avond gaat al om 19.00 uur van start. De entree is 7,50 euro (6 euro vvk).
 
De Popquiz Marathon doet zondag 6 oktober voor de tweede keer Den Haag aan. Op diverse locaties in het centrum kan worden meegespeeld in de meest uiteenlopende rondes. Hoe gaat het in zijn werk? Tussen 15.00 uur en 16.00 uur kun je jouw voucher in De Zwarte Ruiter omwisselen voor een stempelkaart en een startpakket voor jouw team. Er is genoeg tijd om aan zeker drie tot vijf rondes deel te nemen. Tussen 16.00 en 19.00 uur kun je uit achttien verschillende rondes kiezen. Alle punten worden keurig bijgehouden en rond 20.00 uur wordt het winnende team bekend gemaakt. Je kunt de quiz alleen winnen als je aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan. Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan. Deelname is 20 euro per team.