3voor12 Den Haag weekendagenda (week 27) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 27)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 27)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na het overvolle festivalweekend van afgelopen week is het de komende dagen relatief wat rustiger, maar dat neemt niet weg dat er nog genoeg te zien is aan live muziek. Zo kun je donderdagavond naar mini-festival Vrij Aan Zee in De Fuut, presenteert de nieuwe band Garlic zich officieel aan het publiek op vrijdag en maakt de Amerikaanse ska/reggaeband The Aggrolites de SuperMarkt onveilig. Op zondag is er in Musicon tot slot nog een heus gitaristenspektakel.

De Haagse drummer Matthijs de Ridder organiseert donderdag 4 juli het mini-festival Vrij Aan Zee in strandtent De Fuut aan het Zuiderstrand. De avond begint met verschillende optredens en eindigt met een jamsessie. Om 20.00 uur gaat de avond van start met de Haags/Rotterdamse formatie Alexander McKenzie & The Underpaid. Om 21.30 uur staat De Ridder zelf op het programma mij zijn jazztrio en Joris Roelofs. Om 23.00 uur is het vervolgens de beurt aan Jamal Thomas Band. De jamsessie start om 00.00 uur. De entree is gratis.
 
Gitarist Remco Visker (Supra Naturals) viert op vrijdag 5 juli zijn 30e verjaardag, en hoe kun je dat nu beter doen dan met de officiële presentatie van je nieuwe band? Na een aantal try-outs presenteert Garlic zich vanavond officieel in het Paardcafé. Naast Visker bestaat de band uit Mauro Molenaar (zang/toetsen), Jochem Jautze (drums) en Wouter Landzaad (bas). Na afloop draait Ctrl-Z. De avond begint om 20.30 uur en de entree is gratis.
 
The Aggrolites is een band uit Californië, die min of meer toevallig ontstond toen een aantal lokale ska- en reggaemuzikanten een backing band vormden voor het nieuwe album van Derrick Morgan. Van het album is niets gekomen, maar de grote liefde voor de diepe, oude rootssound van Jamaica hield de muzikanten bij elkaar. Zaterdag 6 juli speelt de band in de SuperMarkt. De aanvang is 21.00 uur en de entree 8 euro.
 
In Musicon kunnen gitaristen zondag 7 juli hun lol op. Tijdens Summer Rocking Guitar 2013 staat hier de gitaar centraal. Gebaseerd op het bekende G3-concept, laten verschillende gitaristen hun kunsten zien. Alle gitaristen spelen eerst met hun eigen band en dan in de laatste uren wordt er gejamd. Op het programma staan John Rijsdijk, Febby Tasiran, Theo van Niel, Mitchell van Vliet en Karlijn Langendijk. De aanvang is 17.00 uur. Gratis entree.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag