3voor12 Den Haag weekendagenda (week 26)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Als er nog iemand denkt dat er in Den Haag weinig te doen is, moet diegene vooral dit weekend in de Hofstad blijven. Maar liefst vijf festivals, een albumpresentatie en een aantal toffe feestjes staan er dit weekend op het programma. Vrijdag is er natuurlijk The Grind II, op donderdag begint het vierdaagse THISSFest en zondag is het de 33e editie van Parkpop. Maar er is meer! Zo hebben we ook nog het Antilounge Festival, het Candy Says Festival en het The Hague African Festival. De Haagse reggaeband Offshore presenteert daarnaast ook nog eens zijn nieuwe album.

De in Den Haag gevestigde reggaeband Offshore presenteert vrijdag 28 juni het nieuwe album ‘L.I.T.E’ (Love Is The Essence) in de SuperMarkt. Met een Arubaanse zanger, Nederlandse drummer en saxofonist, Indiase bassist en een Arubaanse gitarist heeft de band een diverse bezetting. Offshore was met zijn mix van reggae en rock eerder te vinden op festivals als Zwarte Cross, Carribean Sea Jazz (Aruba) en Brouhaha Festiva (UK). De avond begint om 21.00 uur en de entree is gratis.
 
Op en rond het Spuiplein vindt zaterdag 29 juni het The Hague African Festival plaats. Ook tijdens deze vijfde editie komt de Haagse binnenstad weer helemaal in de Afrikaanse sferen. Op het Spuiplein is er een gratis toegankelijk programma met optredens van onder andere Ziggi Recado, Maryan Mursal, Ebou Gaye Mada en Kodjo Kriori. Voor het programma in de Anton Philipszaal is er een entree van 15 euro. Hier zijn optredens van onder andere Meiway, Sekou Bambino, Voices of Africa met Nathalie Makoma en DJ Erick Gava. Het festival gaat om 13.00 uur van start, om 19.00 uur start het programma in de Anton Philipszaal.
 
In het F.A.S.T. Surfdorp kun je zaterdag 29 juni ook terecht voor het Antilounge Festival. Op twee podia kun je genieten van alle artiesten van Antilounge 10, aangevuld met vele andere Antilounge-coryfeeën. Vanaf 16.00 uur zijn er optredens van onder andere Loyu, Dagga Dagga, Bimbo Electrico, Charly, Gallus & Geazah, GARTMALEN, Generate, NOCX, Macxi, AggA Terror Squad, Rivers Area Juke Squad, Mataklap en Deadcrxw. De entree is gratis.
 
Nog steeds niet uitgefeest? Dan kun je zaterdag 29 juni ook nog naar de eerste editie van het Candy Says Festival in PIP. Het festival wordt georganiseerd door Bella Hay (Fuck Forever) en Maurizio Pinna (The Deaf). Op het programma staan onder andere optredens van Taymir, Hausmagger, DJ IrnDru, Indian Askin, dj-team Candy Says en DJ Pat. Daarnaast is er een vintage markt, karaoke, snoepmeisjes, dansperformances, vuur, glitters en meer... Pasquale de Italiaanse ijscoboer verkoopt ijsjes, de chocoladefonteinen vloeien rijkelijk en de marshmellows smelten boven de vuurkorf. Dat belooft wat. De aanvang is 22.00 uur en de entree is 8 euro. Aanmelden op het Facebook-evenement betekent 2 euro korting.