3voor12 Den Haag weekendagenda (week 23) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 23)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 23)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Eindelijk komen de temperaturen stevig boven de twintig graden uit. Een goede reden om de deur uit te gaan en optredens te bezoeken. En laat het nu net zo zijn dat het weekend weer bol staat van de evenementen. Zo kun je bijvoorbeeld naar de climax van het PopHotSpot Festival, is er punk in het HPC, kun je naar FestiFast in het F.A.S.T. Surfdorp en spelen de Haagse surfband The Tonomats en de Braziliaanse surfband The Mullet Monster Mafia in het Paardcafé.

Het Braziliaanse kwartet The Mullet Monster Mafia is vanavond, donderdag 6 juni, te zien in het Paardcafé. De band maakt een mix van surf en rock en bracht in 2009 debuutalbum ‘Power Surf Orchestra’ uit. Het album werd zelfs uitgeroepen tot een van de tien beste Braziliaanse albums van het jaar. Tours met onder andere Agent Orange volgden en inmiddels is ook het tweede album uit. Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door de Haagse surfband The Tonomats. De aanvang is 21.00 uur, gratis entree.
 
In het Haags Pop Centrum is er vrijdag 7 juni een punkrockavond. Op het programma de jonge Haagse band New Year’s Hero. De drie jongens maken door Amerikaanse bands geïnspireerde poppunk met af en toe een wat zwaardere sound. Snelle, vrolijke liedjes die uitermate geschikt zijn om op te bewegen. Mosh- en circlepits zijn dus eerder regel dan uitzondering bij de optredens van de band. Het optreden van MC Hank is helaas komen te vervallen. De avond begint om 21.00 uur en de entree is gratis.
 
Met dit mooie weer is het F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen natuurlijk een perfecte plek om je weekend te besteden. Daar vindt vrijdag 7 juni het FestiFast plaats met een breed scala aan acts uit de regio. Vanaf 17.00 uur zijn er optredens van Cannonball Johnsons, LyRik, The Hague Idiots, The Levi's, Mustangs, The Apollo Project, Cain ’n Croke en Sandpaper Kiss. Om 23.00 uur gaat de afterparty van start met de mannen van Rät N FrikK. In het eerste half uur treden de heren op met het nieuwe project BAM!, met twee andere MC’s, gevolgd door de ‘oude’ set van Rät N FrikK. In het laatste deel van de afterparty doet Rät N FrikK een dj-set waarin ze veel nieuw materiaal laten horen.
 
De laatste drie dagen van het PopHotSpot Festival zijn aangebroken en het belooft een knallende afsluiting van drie weken live muziek op de Grote Markt te worden. Donderdagavond staan bijvoorbeeld Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kees van Hondt en La Kinky Dub Machine op het programma en op vrijdag 7 juni zijn dat Goose en The Don’t Touch My Croque-Monsieurs (TDTMCM). Op zaterdag eindigt het festival met optredens van de Belgische band Balthazar, F en HeavyLight. Alle optredens zijn gratis te bezoeken.
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag