3voor12 Den Haag weekendagenda (week 21) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 21)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 21)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Muzikaal gezien is er dit weekend in Den Haag geen enkele reden om je te vervelen. Zo gaat vrijdag het PopHotSpot Festival van start en is er zaterdag een nieuwe editie van Club 3voor12 Den Haag met de bekendmaking van het Plein Open programma. Maar er is meer. Ook Besturingsfest en het NK Grunten vinden dit weekend plaats. Reggaelegende Lee ‘Scratch’ Perry staat in het Paard van Troje en in het Paardcafé kun je jouw muziekkennis testen tijdens de Popquiz.

Soms wordt er wat erg vrij omgesprongen met de term legende, maar Reggae-legende Lee ‘Scratch’ Perry is er met recht één. In de jaren ‘60 maakte hij al furore met zijn hit “the Chicken Scratch”. En als je zelfs hits van Bob Marley hebt geproduceerd dan verdien je respect. Gelukkig wordt deze oude man, net als een goede fles wijn, alleen maar beter met de jaren. Vanavond 23 mei, heet het Paard van Troje hem daarom welkom in de grote zaal. De avond gaat om 20.30 uur van start, en is toegankelijk voor u na bescheiden donatie van slechts 25 euro.
 
De gezelligste popquiz van Nederland. Voor alle popkenners die het zelf ook niet kunnen helpen. Roep jij dus al bij de eerste tonen van een nummer ongevraagd wie het is, welk nummer, de exacte tracklengte en andere niet terzake doende triviale details? Vrijdag 24 mei kun jij dan je lol op in het Paardcafé. Zoek met je kameraden naar het verbindend element tussen drie nummers, en herken zo snel mogelijk wel nummer de presentatoren op een xylofoon spelen. De entree is helemaal gratis, en jullie zijn welkom om 21.00 uur.
 
Zaterdag 25 mei is de allereerste Besturingsfest! Bands, dj's, bier, een ongehoord grote barbecue, verschillende festiviteiten en een ware Fiets 'm d'r In. Muziek wordt verzord door onder meer garagepunkband Orange Sunshine, de achterhoekse rocksensatie Shaking Godspeed en een onnavolgbare muziekmix van The Westcoast Closeout. In hun eigen woorden: “Muziek en motorhelmen, kunst, discobollen, lampjes, drukte en misschien een paar kleine ongelukken.” Gaat dat dus zien. Entree is gratis, en de bands spelen van een uur of 12:00u tot 22:00u waarna DJ’s als Mr Pauli, Still Serious Nic & The Social Lover, en Wolf!Where de festiviteiten tot diep in de nacht zullen doorzetten.
 
Hou je meer van gorgelende keelgeluiden en snoeiharde gitaren? Dan is de zesde editie van het Nederlands Kampioenschap Grunten misschien meer aan je besteedt. In twee rondes zullen de deelnemers elkaar naar de keel vliegen om de felbegeerde bloedbokaal te bemachtigen. De vakkundige jury, waarin onder andere de winnaar van vorig jaar plaatsneemt, beoordeelt de grunters op hun vocale prestatie en emotionele zeggingskracht. Om 20.00 uur zal de avond aanvangen in Bazart, entree is gratis.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag