3voor12 Den Haag weekendagenda (week 20) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 20)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 20)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ook het Pinksterweekend zit boordevol live muziek. Het begint vanavond, donderdag 16 mei, al met La Pegatina. Ook de eerste editie van Sadistsfest gaat vanavond van start, een nieuw festival met muziek en theater in Theater aan het Spui. Dan is er ook nog de eerste editie van PIP Live, georganiseerd door PIP en Madame Jeanette met optredens van de Russische band AWOTT en The Benelux. Op zaterdag viert Cute But Wrong haar 3-jarig jubileum.

De band stond al op Parkpop in 2011 en op donderdag 16 mei is La Pegatina weer terug in Den Haag. Vanavond staat de band in de grote zaal van het Paard van Troje, waar je jezelf in een bloedhete Barcelonese club waant. De band maakt een muzikale mix van rumba catalana met hier en daar een vleugje ska en cumbia. TenTemPiés zal de zaal alvast opwarmen met hun spannende en vernieuwende mix van muzikale smaken; latin rock, ska en reggae met een Nederlands tintje. De avond begint om 20.30 uur en de entree is 17,50 euro.
 
Van donderdag 16 tot en met zondag 19 mei wordt in Theater aan het Spui het vierdaagse festival Sadistsfest gehouden. Het evenement wordt georganiseerd door de deels Haagse band The Sadists in samenwerking met theatergroep Orkater. Het programma bestaat uit theater, muziek en film met onder andere optredens van Ragmob, The Peptones, Small Time Crooks en The Alley Cats. Het festival gaat om 18.00 uur van start, de entree is 18 euro.
 
PIP slaat vrijdag 17 mei de handen in één met Madame Jeanette (Janneke Nijhuijs) voor een terugkerende avond waar het allemaal draait om live muziek. De aftrap van PIP Live & Madame Jeanette wordt gedaan samen met de Russische band Awott en van Nederlandse bodem The Benelux. Awott (Asian Women on thé Telephone) is afkomstig uit het koude Moskou en behoort tot de nieuwe Russische avant garde beweging die experiment niet schuwt. Tot slot is ook dj-team Candy Says toegevoegd aan de line-up. Candy Says bestaat uit Maurizio Pinna (The Deaf, Blackstripe) en Bella Hay (Fuck Forever). Samen draaien zij een mix van evergreens en indielectro De avond gaat om 20.00 uur van start en de entree is gratis.
 
Op zaterdag 18 mei viert vintageshop Cute But Wrong haar 3-jarig bestaan met een 50’s en 60’s feestje in het Paardcafé. Op het programma onder andere optredens van de bands Multi Swing en Mustangs. Het dj-programma bestaat uit Midnight Mau (The Deaf), Psychie Gianni, DJ Rhythmmatic en IrnDru. De avond gaat om 22.00 uur van start en is gratis toegankelijk.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag