3voor12 Den Haag weekendagenda (week 15) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 15)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 15)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het ziet er naar uit dat we dit weekend eindelijk een beetje lente krijgen in Nederland. Het voorspelde mooie weer weerhoudt ons er natuurlijk niet van leuke concerten te bezoeken. En die zijn er genoeg dit weekend. Zo vindt vanavond de Interscholaire plaats, het jaarlijkse culturele festival voor middelbare scholieren. Ook kun je naar de eerste twee voorrondes voor Parkpop en viert De Zwarte Ruiter haar 25e verjaardag.

Vrijdag 12 april wordt de Interscholaire voor de 74e keer gehouden op het Maerlant-Lyceum in Den Haag. Tijdens de Interscholaire strijden vijf middelbare scholen uit Den Haag (Maerlant, Aloysius College, Sorghvliet, Haganum en het Haags Montessori Lyceum) in categorieën als dans, zang, klassiek, debat en comedy. Vanaf 19.00 uur gaat ook de bandbattle van start. Hierbij is niet alleen de winst van de Interscholaire te behalen, maar staat er ook een plek op het Life I Live Festival op het spel. Tijdens de Interscholaire zijn er namelijk scouts van het festival aanwezig om acts te boeken voor de Skooltainer. De Interscholaire begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.
 
Dit weekend gaan ze van start, de voorrondes voor Parkpop. Van de zestien deelnemende acts maken er twee kans op een plek op het Haags Podium op Parkpop. Op vrijdag 12 april vindt de voorronde plaats in Musicon met DropmiX, Project Bongo, Red Cherry en UnseeN PerceptioN. Op zaterdag 13 april staat in het HPC Café de tweede voorronde op het programma, dan met Anthony Burford, Mama Franko, Mustangs en Passages. De avonden beginnen om 20.00 uur en de entree is gratis.
 
In de Qbus in Leiden kun je zaterdag 13 april terecht voor een nieuwe editie van SpringPop. Op dit mini-festival wordt veel aandacht besteed aan jong talent. Op het programma staan optredens van The Stream, DieselBurner, Footloose Industries, All Acces en Stringfield Villains. De avond begint om 20.00 uur en de entree is 8 euro.
 
De Zwarte Ruiter bestaat 25 jaar en viert dat de hele maand april met als hoogtepunt op zondag 14 april. Voor iedereen is er een stukje taart, met live muziek van Blaas of Glory. Pierre Wind laat een culinair hoogstandje zien. De avond wordt spetterend afgesloten met De Zwarte Ruiter All Star Band waarbij een keur aan "Marktcoryfeeën" zijn favoriete nummers ten gehore zal brengen. De verjaardag is uiteraard gratis toegankelijk.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag