3voor12 Den Haag weekendagenda (week 11) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 11)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 11)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met de weersverwachtingen voor het weekend kun je maar beter ergens binnen een toffe band gaan kijken. En dat kan dit weekend gelukkig weer volop. Zo kun je vrijdag naar Doomsday Celebration (ook op zaterdag) in het LVC of naar het eerste Haagse optreden van de nieuwe band Taymir in de SuperMarkt. Zaterdag staat het Paardcafé vol met jong talent van Ready to Play en op zondag vindt de albumpresentatie van Immens plaats.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart vindt in het LVC in Leiden het evenement Doomsday Celebration plaats. Op de vrijdag staat het programma in het teken van hardrock en heavy metal. Optredens zijn er dan van Vanderbuyst, Bliksem, Angus en Snowburner. De zaterdag wordt ‘extreem duister’ met optredens van Carach Angren, Herder, Houwitser, Funeral Whore en Aderlating & Mowlawner. Maar er is meer, waaronder een foto-expositie Wouter Keuris, een freakshow en de Post-apocalyptic Slammin’ Sleaze Bar. De vrijdagavond begint om 20.00 uur (10 euro entree) en de zaterdagavond begint om 19.00 uur (15 euro entree). Een combiticket kost 20 euro.
 
Quinten Meiresonne (All Missing Pieces, The Consolers) en Bas Prins (Moore, The Consolers) hebben een nieuwe band: Taymir. Op vrijdag 15 maart is de band voor het eerst te zien op Haagse bodem, in de SuperMarkt. De band is opgericht aan de Herman Brood Academie en maakt indie/poprock in de stijl van bands als The Last Shadow Puppets, The Thrills en The Kinks. Behalve Taymir staan ook de Haagse bands Crystal Water en Dog House op het programma. De avond begint om 21.00 uur en de entree is gratis.
 
Om nieuw talent te spotten moet je zaterdag 16 maart in het Paardcafé zijn. Daar vindt een nieuwe presentatie van Ready To Play plaats. De bandcoachingorganisatie is eind 2001 opgericht door de Haagse gitaristen Johan Witt en Rick Jillissen en in de loop der jaren flink gegroeid. Op het podium weer een selectie aan bands en singer-songwriters, waaronder The Hague Idiots, Funky Fish, Lesdudis, Hannah Versteegh, Nicky Coelewij en Abnormal Lights. De avond gaat al om 19.30 uur van start en de entree is gratis. Na afloop draait DJ PJ.
 
De Haagse nederpopband Immens presenteert op zondag 17 maart het nieuwe studioalbum ‘Over Leven’ in het Paardcafé. De band viert dit jaar bovendien zijn 10-jarig bestaan. Immens brengt in 2008 debuutalbum ‘Nooit Zo Rijk Geweest’ uit, gemixt en gemasterd in de Wisseloord studio’s in Hilversum en er volgen voorprogramma’s bij bands als De Dijk, Rowwen Hèze en Van Dik Hout. In september 2010 ging  het theaterprogramma 4.Het leven van de band in première met een daaropvolgende theatertournee in Nederland. Nu is er het nieuwe studioalbum. De presentatie begint al om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag