3voor12 Den Haag weekendagenda (week 10) 3voor12 Den Haag weekendagenda (week 10)

Alle tips voor een muzikaal weekend

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag weekendagenda (week 10)

Alle tips voor een muzikaal weekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met het voorspelde slechte weer voor dit weekend kun je maar beter lekker binnen bij een van de Haagse podia naar toffe muziek gaan luisteren. En dat kan dit weekend volop. Zo kun je vanavond al naar Rahzel (ex-The Roots) in het Paard. Ook is er dit weekend een nieuwe editie van The Hague Bandstand, het jubileum van De Trucker en een nieuwe Dag in de Branding. En dat is nog lang niet alles.

De Amerikaanse hiphopartiest Rahzel geeft donderdag 7 maart een show in het Paard van Troje. Hij groeit op in de straten van Queens (New York) en ontwikkelt zich vanaf jongs af aan als beatboxer. In 1995 wordt zijn muzikaliteit herkent door hiphop formatie The Roots, waarmee hij in '99 een Grammy wint voor 'Best Rap Performance By A Duo Or Group'. Zijn nickname 'Godfather of Noyze' heeft hij te danken aan het feit dat hij schijnbaar moeiteloos zingt of rapt terwijl hij beatboxt. Instrumenten? Die heeft hij niet nodig. De avond begint om 21.30 uur en de entree is 17,50 euro.
 
De Trucker bestaat 40 jaar. Het jubileum wordt gevierd met verschillende evenementen, waaronder een dubbelshow van Hallo Venray. Op vrijdag 8 maart treedt de band nog eenmaal op in originele bezetting. Het voorprogramma zal verzorgt worden door de huidige bezetting van Hallo Venray. Eind vorig jaar deed Hallo Venray een tour in originele bezetting, waarmee zij hun doorbraakplaat met navelhoes 'The More I Laugh, The Hornier Due Gets’ uit 1992 (die onlangs opnieuw uitkwam) in zijn geheel speelde. Deze tour, waar de huidige bezetting met voormalig Fatal Flowers-drummer Henk Jonkers het voorprogramma deed, werd besloten met een uitverkocht concert in Paradiso in Amsterdam. Nu dus nog eenmaal in De Trucker. Kaarten kosten 12,50 euro.
 
Er staat weer een editie van The Hague Bandstand op het programma. Op vrijdag 8 maart vindt deze plaats in het Koorenhuis met optredens van Piñata, Neighbour Neighbour, Volle Toeren en A Cure For Gravity. Deze vier acts presenteren zich aan het panel die de acts vervolgens voorziet van feedback. Het panel bestaat dit keer uit Marin van Campen (Waterpop), Ramon Fehling (Schollenpop) en Lars Kelpin (GRAP). Na afloop is er een afsluitende netwerkborrel waar iedere geïnteresseerde welkom is. The Hague Bandstand begint om 20.00 uur en de entree is gratis.
 
Op zaterdagmiddag 9 maart staat er in het kader van Dag in de Branding een nieuwe editie van Daydreaming op het programma. In deze concertserie in het Paard van Troje staat avontuurlijke muziek op de grenzen van pop, klassiek, elektronisch, experimenteel en improvisatie centraal. Dit keer staat de Engelse componist Greg Haines op het programma. Het multitalent bespeelt niet alleen vele instrumenten, hij heeft ook vele gezichten, wat van hem een intrigerende componist van gracieuze neo-klassieke werken maakt. Live maakt hij zijn eigen realiteit met wonderschone composities die soms alleen uit piano en elektronische effecten bestaan. Het concert begint om 17.00 uur en de entree is 17,50 euro.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag