Pangea verrassende winnaar van Peter Tetteroo Bokaal 2013 Pangea verrassende winnaar van Peter Tetteroo Bokaal 2013

Pangea hengelt de bokaal op veilige wijze binnen

, Willemijn de Koning | Foto’s: Wouter Vellekoop

Pangea verrassende winnaar van Peter Tetteroo Bokaal 2013

Pangea hengelt de bokaal op veilige wijze binnen

Willemijn de Koning | Foto’s: Wouter Vellekoop ,

De 24e editie van Westerpop gaat van start op vrijdagavond 30 augustus, die in het teken staat van de Peter Tetteroo Bokaal, waar drie lokale bands om zullen strijden. Deze drie acts zijn bij de voorrondes in Theater de Veste al als beste acts uit de bus gekomen waardoor zij nu op Westerpop mogen laten zien of zij de Peter Tetteroo Bokaal waard zijn. De bokaal gaat gepaard met veel publiciteit, een optreden op Westerpop volgend jaar en hulp bij een nieuw album, dus er staat nogal wat op het spel vanavond.

Het spits wordt afgebeten door de Delftse band Princeton en dit legt de lat gelijk hoog voor de volgende act. Zanger Presley bezit namelijk over een volle zuivere stem met een ruw randje waarmee hij het publiek meteen in zijn zak heeft. De toch al catchy nummers zet hij met zijn band neer met een dosis energie en goed samenspel waardoor de benen niet stil kunnen blijven staan en de monden niet dicht kunnen blijven. Het enige waarin de andere bands nu nog in kunnen uitblinken, is de diversiteit van de nummers. Want hoe catchy de nummers van Princeton ook zijn; alle nummers hebben veel van elkaar weg.

De volgende band, Pangea lijkt vanavond, na het optreden van Princeton en voor het optreden van Parkpop-winnaar Bombilate, geen schijn van kans te hebben. Toch gaat de band er vol tegenaan en starten de bandleden hun rocknummers met vol enthousiasme in. Helaas komt deze zanger van minder goede huize dan zijn voorganger, maar hij probeert wel het publiek mee te krijgen door te bewegen en de mensen tussen de nummers door toe te spreken. Helaas zit de drummer niet goed genoeg in het tempo en zijn de akkoorden die door de bassist en gitarist worden gespeeld, weinig uitdagend. Als de synthesizers ook nog via een bandje worden afgespeeld, is het voor het publiek vrij duidelijk dat deze muzikale act niet spannend en kwalitatief goed genoeg is om boven Princeton uit te stijgen. 

De laatste band moet de spanning in de strijd weer terugbrengen. Bombilate staat bekend als een funky soulband die met zijn energie heel het publiek gegarandeerd aan het dansen krijgt. Helaas begint de band met een valse start door een technische fout, en staat daardoor het geluid niet goed afgestemd. Dit zorgt ervoor dat de prachtige soulstemmen van de zanger en zangeres niet het beste uit de verf komen. Gelukkig zit de sfeer er op het podium wel goed in en dat brengen de vijf bandleden over op het publiek. Zelfs de gitarist en bassist, die voorheen vaak op de achtergrond stonden, doen goed mee in het plaatje. De instrumenten vullen elkaar goed aan en het samenspel van de bandleden is perfect. Toch hebben de heren en dame tijdens eerdere optredens meer energie getoond, wat natuurlijk alleen opvalt voor de bezoeker die Bombilate eerder heeft gezien. Die zijn er blijkbaar niet, want het publiek klapt enthousiast als het laatste nummer is geëindigd.  

Zo lijkt het een tweestrijd te worden tussen Princeton en Bombilate om de bokaal mee naar huis te nemen. Toch heeft de jury besloten dat je muzikaal beter voor safe kunt spelen, je als band niet in het bezit hoeft te zijn van een goede zanger en je best een bandje mag gebruiken tijdens het optreden, want Pangea komt als verrassende winnaar uit de bus. Gelukkig komen Bombilate en Princeton er op eigen kracht ook wel.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag