Shirma Rouse verovert Paardcafé met warme persoonlijkheid en stem

De Harry Emery Band en Shirma Rouse blijken een gouden combinatie

Willemijn de Koning | Foto’s: Jan Piet Hartman ,

Shirma Rouse is sinds haar deelname aan The Voice of Holland geen onbekende meer bij het grote publiek, maar ook daarvoor timmerde deze Caribische zangeres al een tijd aan de weg in de Nederlandse muziekwereld. Zo heeft ze al drie albums op haar naam staan, waarvan ze met haar laatste, ‘Dedicated To You’, is genomineerd voor een Edison. Ook heeft ze als achtergrondzangeres samengewerkt met artiesten als Candy Dulfer, Alain Clark, Anouk, Metropole Orkest, Michael Bolton en Chaka Khan.

Deze woensdagavond 18 september staat Shirma Rouse met de Harry Emmery Band in het Paardcafé om het publiek te trakteren op een mix van soul, jazz en popsongs. Zodra ze de band heeft voorgesteld, neemt ze plaats op het kleine podium. Haar warme en diepe stem valt goed bij het publiek, maar ze lijkt wat ongemakkelijk op het podium te staan. Shirma uit haar liefde voor muziek met haar stem en haar gezicht, maar niet met haar lichaam. Dit zorgt ervoor dat het publiek ook nog niet echt loskomt. 
 
Shirma beschikt over een warme persoonlijkheid waar het publiek van kan genieten als ze tussen de nummers praat over de verhalen achter de muziek. Zo vertelt ze dat ze houdt van drama in muziek en uiteraard komt daar ook  haar grote voorbeeld Aretha Franklin om de hoek kijken. Natuurlijk laat ze wat horen van de vrouw waar ze een geheel album aan geweid heeft. Dit kan Shirma grandioos, maar nog steeds blijft haar lichaam achter bij haar stem en gezicht als het gaat om expressie. Later geeft Shirma zelf aan dat ze verkouden is, wat hier een reden voor zou kunnen zijn.
 

De pauze doet haar goed, want als ze de klassieker ‘Respect’ erin knalt, lijkt ze haar draai op het podium eindelijk gevonden te hebben: ze deint nu ook met haar lichaam mee op alle noten die ze moeiteloos haalt. Als ze uitgebreid de tijd neemt om het dramatische verhaal achter het volgende nummer ‘Dr Feelgood’ toe te lichten, steekt ze het publiek zo in haar zak. Als ze alles even stil legt om met de band te overleggen komt dat even chaotisch over, maar dit wordt direct goedgemaakt als ze het nummer met perfect samenspel, de nodige drama en een enorme muzikaliteit neerzetten. Het Paardcafé is veroverd.