Naturel neemt in stijl afscheid met Closing Party Naturel neemt in stijl afscheid met Closing Party

Met Splendid, Woot, Piñata, Klup Tropicana en Sunny Sjoerd

, Tessa Bentvelsen

Naturel neemt in stijl afscheid met Closing Party

Met Splendid, Woot, Piñata, Klup Tropicana en Sunny Sjoerd

Tessa Bentvelsen ,

Naturel Beachclub, gevestigd aan het eind van het Zwarte Pad in Scheveningen, moet binnenkort de deuren weer sluiten voor het winterseizoen. Dit laat de strandtent natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en werd er op vrijdag 20 september met de Naturel Closing Party in stijl afscheid genomen van de zomer. En met Splendid, Woot, Piñata, Klup Tropicana en Sunny Sjoerd op het programma lukte dat met gemak.

Bij binnenkomst in strandtent Naturel wordt je overweldigd door de warmte. Door de frisse strandwind is de overgang naar de benauwde, vochtige lucht haast ondraaglijk. Maar eenmaal gewend, is het nog goed uit te houden. Piñata is, na de opwarmende deuntjes van dj Sunny Sjoerd, de eerste live act van de avond. De Haagse reggaeband draait nog niet zo heel lang mee, maar heeft in korte tijd een flink cv opgebouwd. De zeskoppige formatie weet de steeds voller lopende beachclub goed op te warmen en het publiek komt al lekker in beweging.
 
Woot staat rustig zijn spulletjes op het podium te zetten. Met geen zichtbare haast staan de heren even later klaar om te spelen. Publiek snelt naar voren. De band heeft waarschijnlijk al een grote vrouwelijke fanbase opgebouwd, want de eerste vijf rijen bestaan alleen maar uit de wulpse bewegingen van jonge dames. Op een paar heren na dan, die het aandurven zich te mengen in de soepel bewegende vrouwenmassa. Ergens ver achterin is de niet dansende mannenhoek. De hoek waar wel zichtbaar wordt genoten van de muziek maar de danspasjes nog even op zich laten wachten. Aanstekelijke gitaardeuntjes en psychedelische jaren ’60 momenten vullen de zaal. Een oorwurm die welkom is in je auditieve cortex, diep in je hersenen.
 
Een half uurtje nadat Woot is geëindigd, staat Splendid op het podium. De band heeft afgelopen zomer op bijna ieder festival dat je je maar kunt bedenken gestaan en vanavond is de allerlaatste van het seizoen. Als je al dacht dat het druk was tijdens Woot, dan sta je nu versteld van de hoeveelheid mensen die zich in het toch redelijk kleine tentje proppen. Het is alsof iedereen vanavond voor Splendid is gekomen. Het eerste nummer is nog maar net begonnen en het lijkt al alsof je op een andere planeet bent beland. Het is een wonder dat de houten vloer niet doorzakt onder het gewicht en het gespring van de massa. Een crowdsurfende, plastic koe van levensgroot formaat gaat over de handen door het publiek heen. Rare dansmoves kenmerken deze avond. Alsof we allemaal ineens aliens zijn geworden, aliens zonder schaamte.
 
Na zo’n verpletterende show, komt de afgekoelde buitenlucht heel goed van pas... De heren van Klup Tropicana draaien ondertussen door tot in de late uurtjes. Doei zomer en welkom winter!
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag