Muzikale smoothie; Popmuziek in de blender met klassiek Muzikale smoothie; Popmuziek in de blender met klassiek

Concertreeks Residentie Orkest in Paard van Troje

, Lara Lindeman

Muzikale smoothie; Popmuziek in de blender met klassiek

Concertreeks Residentie Orkest in Paard van Troje

Lara Lindeman ,

Dit cultureel seizoen slaan Paard van Troje en Residentie Orkest de handen in één onder de naam Symphonic Junction. Het resultaat komt in de vorm van een reeks van zes concerten, in het Haags poppodium, verspreid over het hele seizoen. Deze optredens zullen voor het Residentie Orkest een reis langs allerlei muziekdisciplines zijn. 3voor12 Den Haag geeft vrijkaarten weg voor het eerste concert in deze reeks.

Een orkest speelt tegenwoordig niet alleen klassiek muziek. Het Residentie Orkest is dan ook niet meer een vreemde in de popmuziek. Afgelopen zomer speelde het orkest nog met singer-songwriter Rufus Wainwright. Dit seizoen verlegt het orkest haar grenzen nog een stuk verder. Dit in samenwerking met Paard van Troje. Samen met het poppodium heeft het Residentie Orkest een zestal aan concerten gepland die stuk voor stuk een ander muzikale grens van het orkest verlegt.
 
Van het eerste optreden word je al nieuwsgierig als je de titel leest. Een “3D” optreden. De artiesten treden niet alleen op het podium op, maar duiken vanuit allerlei hoeken van de zaal op. Vanaf het balkon of naast een bezoeker kan er zomaar een artiest een stuk van Bach gaan spelen. Het orkest neemt na dit dynamische optreden een duik in de hilarische wereld van de wereldberoemde komiek Charlie Chaplin. Zoals het in de tijdperk van de stille films was, neemt de muziek de voorgrond en begeleidt de bewegende beelden. Filmbeelden van Charlie Chaplin krijgen nieuw leven in geblazen met hun nieuwste begeleiding.
 
Vervolgens speelt het orkest met popster Janne Schra (ook wel bekend van Schradinova en als zangeres van Room Eleven). Terwijl het orkest pootje gaat baden in het popbad, laat Janne zien dat zij niet vies is van een goed stuk klassiek á la Mozart. Het Haags gezelschap zoekt het ook iets dichter bij huis door zich op een instrument te richten die veel voor de muziek betekent heeft; de cello. Die avond komen ook maar liefst twaalf cellisten het podium op om onder andere het stuk ‘Twelve Angry Men’ te spelen.
 
Tijdens de allereerste Koningsdag, verrassen Paard van Troje en het Residentie Orkest de bezoeker door een groot optreden te organiseren in het teken van de koning. Zoals op verjaardagen meestal de traditie is, krijg je cadeaus. Dit is het cadeau van het poppodium en de gezelschap aan het publiek. Het blijft dus een verrassing tot de laatste bezoeker de zaal binnen is getreden. Het allerlaatste optreden van deze reeks vindt op zeventien mei plaats. In hartje lente. Tijdens deze editie dirigeert André de Ridder en wordt hij met zang ondersteunt door de Amerikaanse zangeres Shara Worden. Haar stem neemt je mee terug naar nostalgische tijden waar onder andere Edith Piaf nog de muziekwereld regeerde. Een ware fusie van klassiek en pop.
 
Gratis naar Residentie Orkest in 3D?
Wil jij naar het allereerste optreden in deze reeks, op vrijdag 13 september aanstaande? 3voor12 Den Haag geeft 2x2 vrijkaarten weg voor Residentie Orkest in 3D. Wat je hiervoor moet doen? Geef antwoord op de volgende vraag: Welke Nederlandse popzangeres treedt met het Residentie Orkest op tijdens deze reeks? Vul uiterlijk vrijdag 13 september om 13.00 uur onderstaand formulier in om kans te maken op de vrijkaarten. Onder de juiste inzendingen worden de vrijkaarten verloot.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag