House en techno van kwaliteit tijdens Burst House en techno van kwaliteit tijdens Burst

Will Saul , Bicep en Offshore & Coen in Paard van Troje

, Arthur Nasimov

House en techno van kwaliteit tijdens Burst

Will Saul , Bicep en Offshore & Coen in Paard van Troje

Arthur Nasimov ,

Burst stond op 21 september zoals altijd in het teken van techno en house van hoog niveau. Deze keer waren de heren van AUS Music uitgenodigd om naar Paard van Troje te komen. Met hun kenmerkende UK-sound - rauw, diep maar toch melodisch - hebben Bicep en labelbaas Will Saul een degelijke set neergezet voor een kleine tweehonderd man. De lijn van eerdere Burst-edities, met onder andere Modeselektor, Âme, Dixon en Joris Voorn, is succesvol doorgetrokken.

Rond 23.00 uur komen de eerste toegewijde bezoekers van Burst, de internationale clubavond in Den Haag, binnen. De succesvolle actie ‘’Neem Je Plant Mee Uit’’ kreeg een vervolg; gratis entree als je jouw kamerplant trakteert op een Burst-avond. Om de groeiambities van de nog jonge Burst-organisatie duidelijk te maken, neemt een heuse technotuinman tot middernacht de planten aan en verzorgt ze goed in zijn technokas. In combinatie met het strakke interieur zorgt al het groen, dat jammer genoeg met de eigenaar mee terug naar huis moet, voor een intieme en organische sfeer.
 
Ondertussen zijn Offshore & Coen in de kleine zaal bezig aan een twee uur durende set. Het dj- en producer duo uit Den Haag geeft het publiek een swingende set met vooral eigen producties. Met releases als ‘You are the one’ en ’My definition’ via het Britse Ambiosphere Recordings beleven ze vooralsnog een uitstekend jaar en het publiek hoopt dan ook snel op nieuw materiaal.
 

De kleine zaal is inmiddels goed gevuld als Bicep (Andy Ferguson en Matt McBriar) rond 01.00 uur de draaitafel overneemt. De aluminium vinylkoffers komen tevoorschijn en het publiek reageert enthousiast. Na de aankondiging komen de droge kicks, directe hi-hats en korte soulsamples tevoorschijn. Uit niets blijkt dan nog dat het duo zijn inspiratie haalt uit namen als Tangerine Dream en Brian Eno. Het tweetal, afkomstig uit Belfast, opererend vanuit Londen, maakt een zelfverzekerde indruk. Ze hebben daar ook alle reden voor aangezien de opgestarte muziekblog Feel My Bicep onlangs is uitgegroeid tot een platenmaatschappij waarop nummers als ’Feel it’ en ’Keep keep’ zijn uitgebracht. Naast eigen producties komen ook fijne remixes van Duke Dumont (‘Street walker’) en NY Stomp (‘The NY house trak’). Net als Offshore & Coen sluit Bicep de set af met ’010X’ van Benjamin Damage.

Na een twee uur durende draaisessie van Bicep neemt de grote man van de avond heel onopvallend plaats achter de draaitafels. De zaal is dan even goed vol, maar heeft niet de massa die Will Saul gewend is en eigenlijk wel verdient. De man achter Simple Records, parent label van AUS Music, staat bekend om zijn donkere en melancholische productiestijl. Zijn sets zijn meestal een mengelmoes van genres en dat is ook vanavond te horen. Het jonge publiek geeft het rond half vier op, maar de doorgewinterde deephouse- en ambientliefhebber heeft het goed naar de zin. Samen met Apparat heeft Will Saul onder de naam CLOSE in de zomer van dit jaar de plaat ‘Getting Closer’ uitgebracht, een plaat die de diversiteit van Will Saul weergeeft. ’Wallflower‘ samen met Fink is heerlijke huiskamermuziek terwijl de George FitzGerald’s remix van ’Beam me up’ het 90’s housegevoel geeft.
 
Het is kortom een geslaagde editie van Burst, die met barstensvolle ambitie en met een organisatie die de ontwikkelingen goed in de gaten houdt, verder kan uitgroeien tot een internationaal erkende clubavond. De volgende editie zal plaatsvinden op 30 november 2013. De Belgische discokoning The Magician zal dan, wederom in ruil voor je kamerplant, te bewonderen zijn in Paard van Troje.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag