'Het Is' Eefje de Visser 'Het Is' Eefje de Visser

Eerste try-out met nieuw album in de SuperMarkt

, Anemone Minderman | Foto’s: Stephan Kaffa

'Het Is' Eefje de Visser

Eerste try-out met nieuw album in de SuperMarkt

Anemone Minderman | Foto’s: Stephan Kaffa ,

Vrijdag 6 september vond het try-out optreden van Eefje de Visser en haar band plaats. Ze presenteerde het nieuwe album 'Het Is' voor het eerst in Den Haag, in De SuperMarkt. Het was een avond met droge publieksinteractie, genietende luisteraars en goede singer-songwriter muziek.

Het publiek begint al te dringen om vooraan te staan, met een biertje in de hand, terwijl er op de achtergrond nog wat sfeermuziek speelt. Iedereen wacht in spanning af wanneer Eefje en haar band eindelijk het podium op komen, geruisloos beginnen ze met het nummer 'Schip'. Iedereen is doodstil en gefocust op de zuivere stem van Eefje. Hier en daar klinkt er nog wat getik van glazen en geklik van camera's, wat niemand verder wat uitmaakt. Iedereen is namelijk meteen impressed door het geluid dat uit de boxen komt. Het begin van een strak en leuk optreden.

De luisteraars lijken meteen in hun element wanneer de eerste woorden van het nummer 'Uit de lucht' de speakers uit galmen. De eerste bewegende mensen zijn al te spotten in de zaal. Terwijl de muziek zich opbouwt, beginnen zij ook steeds meer de woorden zachtjes mee te zingen. Het nieuwe nummer 'De bedoeling' wordt en toetsenist Annelie de Vries zingt harmonieus mee met Eefje. “Ik verander door en in cirkels rond" blijft galmen door de zaal en iedereen zwiert mee met de diepe, frisse teksten. Er komt ineens wel een heel bekend gitaarintro langs en iedereen weet dat nu 'De stad' gespeeld gaat worden van het vorige album 'De Koek'. Drummer Nicky Hustinx en bassist Merijn klappen op de maat en meedoen is onvermijdelijk.
Sommige luisteraars weten alleen niet of ze hard moeten meezingen of stilletjes moeten dansen. Ook Eefje zelf doet een klein dansje. Het zorgt allemaal voor een gemoedelijke sfeer.

Nadat de gitaren weer even gestemd zijn, gaat het optreden door met 'Genoeg', wat ook van ‘De Koek’ afkomstig is. Wanneer het nummer eindigt begint Eefje met een praatje over de komende optredens en de laatste theatertour. 'Er is' van het gelijknamige album is het volgende nummer op de set en je ziet verwachtingsvolle gezichtjes die meeknikkend hun goedkeuring geven bij elke toon. Leuk is wanneer gitarist Jacob van der Water een strijkstok pakt en gaat strijken over zijn gitaarsnaren, wat een opmerkelijk geluid geeft.
 
Eefje vertelt over de videoclip van 'Ongeveer', waarbij ze met haar pas gehaalde rijbewijs mocht rijden door de bergen.
Tijdens het nummer krijgt het optreden een wat serieuzere sfeer, maar ebt dit weer een beetje weg wanneer 'Neejoh' wordt ingezet. De kenners laten ook hier weer hun zangkunsten klinken in het publiek. 'Afdwaalt' knalt lekker met een dikke baslijn, drums en toetsen. Jong en oud danst lekker mee en dat houdt ook niet op wanneer verder wordt gegaan met 'Hartslag'. “Is het voorbij?”, klinkt het in de zaal als Eefje en band van het podium afspringen, maar niets is minder waar. Na het applaus komen ze terug en spelen ze 'Lise'.
Eefje laat weten “dat het nu wel echt het laatste liedje is en dat iedereen daarna mag komen kletsen.“ ‘Trein' wordt ingezet en het einde is in zicht.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag