G∆RTM∆LEN presenteert debuutalbum G∆RTM∆LEN presenteert debuutalbum

Zaterdag 28 september live tijdens VROMm2.0 op TodaysArt

, Redactie 3voor12 Den Haag

G∆RTM∆LEN presenteert debuutalbum

Zaterdag 28 september live tijdens VROMm2.0 op TodaysArt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Deze week is het debuutalbum van G∆RTM∆LEN uitgekomen op het Duitse label Phantasma Disques. Het album is getiteld ‘EXBEH∆VIOR’ en telt negen tracks. Eén van deze tracks, ‘YesYes’ verscheen eerder al op Antilounge 10. Het Haagse duo treedt aanstaande zaterdag 28 september op tijdens TodaysArt bij VROMm2.0, in het
voormalige ministerie van VROM.

Het Haagse elektronische duo bestaat uit Maarten Epskamp en Jessie Hoefnagel. “Muzikaal gezien vormt een donkere ondertoon de rode lijn op het album en zijn invloeden van onder andere darkwave, witchhouse, triphop, synthpop en hardcore terug te horen”, aldus het tweetal. “De tracks die op het album terecht zijn gekomen vormen een goede weerspiegeling van de live show waarmee we op het moment op het podium staan.” Met ‘EXBEH∆VIOR’ brengt G∆RTM∆LEN een ode aan de verbeelding en de vrije associatie. “Getracht is de sfeer van de performances te vangen waarbij een bijzonder universum van donkere dromen en het onderbewuste tot leven komt. De teksten zijn nooit ontstaan vanuit een vaststaand concept, maar bestaan vaak uit filmfragmenten of anderszins “gevonden” zinnen die door combinatie of herhaling van een nieuwe context worden voorzien met een surrealistisch effect.”
 
VROMm2.0 tijdens TodaysArt
G∆RTM∆LEN is komend weekend te zien op VROMm2.0, een nieuw Haagse initiatief in het voormalig ministerie van VROM (Rijnstraat 8, vlakbij Den Haag Centraal). De centrale hal van het ministerie zal de komende negen maanden worden gebruikt voor kunst, muziek en performances. Te beginnen op TodaysArt op vrijdag 27 en zaterdag 28 september. Op vrijdag staan het Canadese duo Phèdre, gloomy synthduo Keluar uit Berlijn, electro/house act Yes..PinkPink en DJ Ravage Ravage op het programma. Op zaterdag zijn er onder andere optredens van de Haagse dj/producer Ji Youn Kang en G∆RTM∆LEN.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag