Antilounge presenteert nieuwe EP Generate

Haags label legt focus op individuele artiesten

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Na tien edities gooit het Haagse undergroundlabel Antilounge het over een andere boeg. Geen jaarlijkse compilatiealbums meer, maar de focus op individuele artiesten uit de Haagse underground. De eerste individuele EP die op deze manier wordt uitgebracht is ‘Engines’ van de Haagse producer Generate. Op zaterdag 5 oktober wordt de EP gepresenteerd in 330live.

Antilounge-oprichter Martijn Verlinden over de nieuwe opzet: ”Het project gaat zich meer concentreren op de acts die dicht bij mij staan. Het is een nieuwe impuls en kwaliteit moet meer voorop staan. Het hele proces van dubbelvinyl en videoclips, zoals dat de afgelopen jaren gebeurde, kostte teveel tijd. Met zo’n grote productie kun je niet bij de tijd blijven. Als je alleen online uitbrengt ben je sneller en blijft ‘de vinger aan de pols’.”
 
Generate, de artiestennaam van Edward Johannes van Eck, verkent de grenzen in de wereld van geluid en ritme. Al van jongs af aan luistert hij naar jungle, drum ‘n bass en breakbeats, maar ook jazz kon hij waarderen. Invloeden uit deze tijd zullen dan ook altijd terug te vinden zijn in zijn muziek, al laat de producer zich graag door nieuwe stijlen als dubstep inspireren. Door de jaren heen ontwikkelde Generate zich meer tot de diepere kant van elektronische muziek en beperkt hij zich qua inspiratie tot niets. Zo verdiept hij zich ook in oude soul, ambient, klassiek en filmmuziek. Zijn EP bevat ook verschillende remixes door Roel Funcken, Loyu, Missingsense en Marsman. Het artwork van de EP is gedaan door de Haagse kunstenares Cindy van der Aa.
 
Tijdens de EP-presentatie op zaterdag 5 oktober in 330live zijn er optredens van Generate, Roel Funcken, Missingsense, Loyu en Gallus. De avond begint om 21.00 uur en de entree is 4 euro.