Streets Festival The Hague laat grenzen vervagen

Nieuw festival op zaterdag 16 november

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op zaterdag 16 november vindt in en rond PIP op de Binckhorst in Den Haag het multidisciplinaire Streets Festival The Hague plaats. Naast een uitgebreid internationaal muziekprogramma zijn er presentaties, workshops, presentaties, filmvertoningen en exposities. Het thema van het festival is Lost in Translation. Het festival gaat om 15.00 uur van start. Entree voor het festival is één consumptiemuntje. Er is geen entree aan de deur, maar het eerste muntje gaat naar de optredende artiesten.

Sinds vrijwilligers van Platform Spartak in 2008 het initiatief namen voor het eerste Streets Festival op het centrale plein van de etnisch verdeelde stad Kumanovo (Macedonië), groeide het concept van Streets langzaam maar zeker uit tot het internationale ‘Connecting Scenes’ netwerk tussen jonge kunstenaars uit Den Haag, Erfurt (Duitsland), Vukovar (Kroatië) en Vranje (Servië). Binnen het netwerk worden festivals, uitwisselingen en exposities georganiseerd in perifere steden en regios en buiten de gebaande paden.
 
Tijdens het dagprogramma (tot 18.00 uur) zijn er verschillende presentaties van de lokale en internationale projecten van Platform Spartak, organisator van het festival. Ook is er een door ReKult gehoste zine jam: een soort jamsessie rond tekst, papier en tekeningen, waarbij bezoekers gezamenlijk of individueel werken aan een ter plekke geprint magazine. Verder zullen de graffitikunstenaars van Stichting Aight demonstreren hoe een caravan kan transformeren in een mobiel kunstwerk. Vanaf 18.00 uur is er de Balkan BBQ, om 19.30 uur gevolgd door het muziekprogramma. Er zijn dan optredens van het Haagse indiefolkcollectief Friends of the Family, psychedelische britpopband Foolish Green (Skopje, Macedonië), triphopformatie BeLOey (Liverpool, Groot-Brittannië) en metalband Deeper Down (Servië). Onder de naam Lost In Sound! is er een jamsessie met onder andere Robin Brock en Arman Kanun (Groove Embassy). Gedurende de avond zullen dj-collectief Kako Da Ne en DJ Tata het publiek in beweging houden.