Project Bongo op tour met Herman Brood Academie

Eerste editie in december

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De in Utrecht gevestigde Herman Brood Academie gaat vanaf december vier keer per jaar een clubtour organiseren om zo talent van deze muziekopleiding een kans te geven zich buiten de eigen regio te presenteren. Tijdens de eerste editie worden de steden Haarlem, Hilversum en Zwolle aangedaan waar in ieder geval 3voor12 Den Haag Selecteert act Project Bongo aan mee zal doen.

De clubtour heeft een tweeledig doel. “Ten eerste kan men bij deze optredens kennismaken met het nieuwe talent, voordat de doorbraak naar het grote publiek plaatsvindt, en daarnaast krijgen de artiesten de kans om op te treden buiten de regio Utrecht”, aldus docenten Casper Knipscheer en Roy Maenen. “Door het succes van bands als Mister and Mississippi, John Coffey, Birth of Joy en het meest recent Taymir, die allemaal hun roots hebben liggen op de Utrechtse school, is het idee ontstaan om het talent een kans te geven om zich te profileren.” Niet alleen de studenten aan de artiestenopleiding zullen meewerken aan de tour, ook de studenten van de opleiding Management Popmuziek en de opleiding Podium-/Studiotechniek dragen hun steentje bij door middel van de promotie en productie van de avonden.
 
De eerste clubtour, met in ieder geval Project Bongo, vindt plaats op 3 december (De Vorstin, Hilversum), 4 december (Patronaat, Haarlem) en 7 december (Het Vliegende Paard, Zwolle).