Presentatie Eller van Buuren presents ADM in Amsterdam

Akoestische versies van hits Armin van Buuren

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Gitarist Eller van Buuren, broer van de Leidse dj Armin, presenteert maandag 25 november het album ‘Acoustic Dance Music’ in de Sugarfactory in Amsterdam. Hierop staan akoestische versies van de hits van Armin van Buuren. Het album is ingespeeld door de muzikanten van de Haagse band Bagga Bownz, waar Eller van Buuren ook onderdeel van is. Ook hebben veel van de zangers en zangeressen van de originele versies meegewerkt aan het album.

Op het album staan onder andere de nummers ‘Broken tonight’, ‘In and out of love’, ‘Not giving up on love’ en ‘Drowning’. Ook staat er een eigen nummer op het album, ‘Cereal’. Eller van Buuren is erg tevreden over het resultaat. “‘ADM’ brengt mensen bij elkaar. Of het nou de trance fans zijn of de liefhebbers van jazz, pop en lounge in de meest pure vorm. Je hoort al deze vormen  terug op dit album. Ik vond het zelf geweldig om te ervaren dat de songs niet alleen maar in de dance-uitvoering werken, maar juist ook in deze meer ‘(semi) akoestische’ uitvoering.”
 
Ook Armin zelf is tevreden over ADM. “Eller is een extreem begaafde muzikant die echt kan spelen en al jaren in verschillende formaties heeft gespeeld. We hebben in het verleden veel samen gewerkt, onder andere op mijn ‘Armin Only’- shows. Ondanks dat hij muzikaal misschien meer in een andere wereld zit, komen onze werelden nu weer samen in een uniek project. Ik ben echt onder de indruk van hoe hij mijn werk heeft gecoverd en er een hele eigen sound aan heeft kunnen geven.”