24-uurs benefietconcert voor Filipijnen

Songs for the Philippines op 23 en 24 november in Humanity House

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Haagse Secret Singersongwriter Society organiseert dit weekend een 24-uurs benefietconcert om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filipijnen. Het benefiet Songs for the Philippines vindt plaats in het Humanity House aan de Prinsegracht in Den Haag. De volledige opbrengst van het evenement zal ten goede komen aan de nationale actie van Giro 555.

Op het programma staan meer dan vijftig singer-songwriters waaronder Jara Holdert, Anthony Burford, Chabliz, Tzja Giantor, The Afterveins, Frank Doesburg, Ron Lindeman, Sharon Gosler, Grande-Duchesse, Merlijn Nash, Some Kind Of Fire Rose, The Shady Greys, Neda Boin, Linda Kreuzen, Petra Jordan, The Monotrol Kid, Scarlet, Catself, Maarten Willems en Gijs Hietkamp. Het benefiet gaat op zaterdag 23 november om 20.00 uur van start. De entree is gratis, maar de organisatie rekent op vrijwillige giften.
 
Benefietsingle
Met een deel van de optredende artiesten is een benefietsingle opgenomen. Er is een nieuwe versie van ‘There’s a voice in the world that’s crying’ opgenomen. Dit nummer werd eerder opgenomen door L.A. Musicians For African Relief in 1985 als onderdeel van USA For Africa. De opbrengsten van de single komen ten behoeve aan de actie. Het nummer zal vrijdag voor het eerst te horen zijn op Den Haag FM in de middagshow met Ron Davids.