3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Bijna vier ton voor Haagse culturele projecten / FilosofischeStilte op 5 Days Off / Taymir in top 100 van Song van het Jaar / Haags producerduo remixt Erasure / Duitse tour Soul Sister Dance Revolution / Nieuwe single Rocksville / Muziekdocumentaires in Paard van Troje / Geen Oud & Nieuw feest op Grote Markt

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Bijna vier ton voor Haagse culturele projecten

Den Haag investeert 361.900 euro in dertig culturele projecten die in de eerste helft van 2014 in de stad plaatsvinden. In totaal zijn er 62 aanvragen ingediend. De Adviescommissie Culturele Projecten heeft hierover een advies uitgebracht en adviseerde dertig aanvragen te honoreren voor een totaalbedrag van 361.900 euro. Er is onder andere geld toegekend aan REWIRE Festival (30.000 euro), Kunstbende Zuid-Holland (10.000 euro), Haags Podium Parkpop (10.000 euro), I Love Hiphop (10.000 euro) en Life I Live Festival (15.000 euro). De subsidie voor Global Battle of the Bands (10.000 euro) is onder voorwaarden gehonoreerd. De organisatie moet een nieuw projectplan indienen met daarin een “heldere visie aangaande samenwerking met andere nationale talententrajecten, het genereren van regionale en nationale media-aandacht en het bijdragen aan de economische spin off. In het plan moeten overtuigende verbeterpunten voor de editie van 2014 zijn opgenomen evenals concrete afspraken voor samenwerking met partner-talenttrajecten”, aldus het advies. De aanvragen van onder andere The Hague African Festival en THISSFest werden niet gehonoreerd.
 

FilosofischeStilte op 5 Days Off

De Haagse producer Luuk Graham, beter bekend als FilosofischeStilte, is bevestigd voor het 5 Days Off festival dat van woensdag 5 tot en met zondag 9 maart plaats vindt in Paradiso en Melkweg. FilosofischeStilte treedt op vrijdag 7 maart op in Paradiso samen met onder andere Rustie, Shlomo en Jameszoo. Tickets kosten 19 euro en de aanvang is 22.00 uur. Tijdens 5 Days Off zijn er verder onder andere optredens van Darkstar, Nils Frahm, Darkstar, Speedy J, KOAN Sound, Lapalux en Snakehips.
 

Taymir in top 100 van Song van het Jaar

De Haagse indiepopband Taymir staat met het nummer ‘Aaaaah’ in de top 100 beste nummers van 2013 van VPRO’s 3voor12. De band staat hiermee op de 99e plaats. ‘Get lucky’ van Daft Punk werd verkozen tot Song van het Jaar 2013, gevolgd door ‘Diamonds’ van The Boxer Rebellion. ‘Get lucky’ is hiermee de opvolger van ‘Keep your head up’ van Ben Howard, die de prijs in 2012 won. 3voor12 zond de bekendmaking live uit op 3FM en Nederland 3 vanuit Paradiso. Bekijk hier de volledige lijst.
 

Haags producerduo remixt Erasure

Na eerder al remixes voor Rod Stewart en Bryan Adams te hebben gemaakt, heeft het Haagse producerduo The Storks nu een nummer van Erasure onder handen genomen. Het gaat om het nummer ‘Gaudette’ van het eerder deze maand verschenen album ‘Snow Globe’. Erasure is een Britse synthpopband bestaande uit Vince Clarke (Depeche Mode, Yazoo) en Andy Bell. De formatie scoorde verschillende hits in de jaren ’80 en begin jaren ’90, waaronder ‘Sometimes’ en ‘Abba-esque’. De remix van ‘Gaudette’ is te beluisteren op Soundcloud.
 

Duitse tour Soul Sister Dance Revolution

De Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution zal in het voorjaar, van 12 tot en met 14 maart, een korte Duitse tour doen langs vier Duitse steden; Mannheim, Stuttgart, Mainz en Hamburg. Momenteel is de band druk bezig met een Nederlandse clubtour samen met Automatic Sam waarmee onder andere Gigant (27 december), Effenaar (9 januari), Atak (10 januari) en De Muziekgieterij (11 januari) aan worden gedaan. In januari speelt de band ook op Eurosonic Noorderslag in Groningen.
 

Muziekdocumentaires in Paard van Troje

Onder de noemer Movies That Rock vertoont Paard van Troje in 2014 verschillende muziekdocumentaires. Movies That Rock staat garant voor films met een hoog rock ’n roll gehalte,die zelden in Nederland vertoond worden, maar voor muziekliefhebbers onmisbare kost zijn. In het verleden werden al de verhalen verteld van Bob Dylan, Talking Heads, Rowland S. Howard en Radiohead. De eerste documentaires zijn inmiddels bevestigd; ‘Basically, Johnny Moped’ (31 januari) over de punkband Johnny Moped die in de jaren zeventig op het punt stond door te breken, maar ten onder ging door toedoen van de schoonmoeder van de frontman, ‘Bayou Maharajah’ (1 maart) over de zwarte, homoseksuele, eenogige, verslaafde pianogenie James Booker uit New Orleans, die op mysterieuze wijze om het leven kwam en ‘The Sound Of Belgium’ (28 maart) waarin het rijke, maar onvertelde verhaal wordt ontdekt achter de Vlaamse elektronische dance scene, beginnend bij de eerste tekenen van een ‘nachtleven’ in de vroege jaren twintig (in de spiegeltenten van een familie in Rijkevorsel) naar de opkomst van de New Beat, mega tentfeesten en Acid smileys .
 

Nieuwe single Rocksville

De Haagse rockband Rocksville heeft onlangs haar tweede single uitgebracht. ‘The fix’ is de opvolger van de in september verschenen single ‘Mary’. Rocksville, bestaande uit Dylan van Geest (zang/gitaar), Raymond Vogelaar (gitaar/zang), Oscar Schuiling (bas/zang) en Martijn Pronk (drums), kiest er voor om geen album maar met regelmaat singles uit de brengen. "In deze tijd van iTunes en Spotify heeft het niet zoveel zin om te wachten tot je twaalf nummers op een cd kunt zetten. Onze singles zijn een product van wat we op dit moment leuk vinden. Dus als een song klaar is, dan maken we die gelijk beschikbaar op iTunes. Hoe vaak komt het anno 2013 nog voor dat mensen een hele cd op iTunes downloaden? Er wordt veel vaker gekozen voor enkele nummers die men leuk vindt, en daar spelen we met onze manier van werken op in", aldus de band. Op zaterdag 4 januari speelt de band in het Paardcafé, op 10 januari staat het Haags Pop Centrum op het programma.
 

Geen Oud & Nieuw feest op Grote Markt

Het jaarlijkse Oud & Nieuw feest op de Grote Markt gaat dit jaar niet door, dat hebben horecaondernemers Jense van Steijn en Maarten Hinloopen bekend gemaakt. “Wij zijn enigszins uitgekeken op het huidige concept en we denken dat de gasten ook wel toe zijn aan iets nieuws”, aldus Van Steijn op de website van Den Haag FM. “We willen iets totaal anders gaan doen en dan zijn die paar maanden voor Oud & Nieuw te kort dag om echt iets goeds neer te zetten. Daarom slaan we nu een jaartje over.” Volgens de ondernemers spelen overlast of een tekort aan inkomsten hierbij geen rol. Van Steijn laat weten in gesprek te zijn met een organisatie om een nieuw soort feest op poten te zetten, maar meer wil hij nog niet kwijt.