3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Soul Sister Dance Revolution in voorprogramma Miles Kane / Kern Koppen tekent boekingsdeal bij Good Music Company / Haags producersduo remixt Bryan Adams / Naturel Beachclub sluit seizoen af met Closing Party / Open dag bij Ready To Play / Coral Springs op punkcompilatie ‘Say Cheese!’ / Eerste editie Hypersonic in PIP

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Soul Sister Dance Revolution in voorprogramma Miles Kane

De Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution verzorgt op vrijdag 25 oktober het voorprogramma van Miles Kane in Paradiso, Amsterdam. De Britse zanger was eerder dit jaar nog te zien op zowel Pinkpop als Lowlands. Miles Kane is ook bekend als frontman van The Rascals en The Last Shadow Puppets. In 2011 kwam zijn solodebuut ‘Colour of the Trap’ uit met hits als ‘Rearrange’ en ‘Quicksand’. Soul Sister Dance Revolution stond eerder al in het voorprogramma van bands als Imagine Dragons. Diezelfde avond doet de band ook nog een eigen show in De Vorstin in Hilversum.
 

Kern Koppen tekent boekingsdeal bij Good Music Company

De Haagse hiphopformatie Kern Koppen, tevens 3FM Serious Talent, heeft een boekingscontract getekend bij het Rotterdamse Good Music Company. Het boekingskantoor verzorgt ook de boekingen voor onder andere Avishai Cohen, Re:Freshed Orchestra en Snarkypuppy. Kern Koppen bracht onlangs het tweede deel van ‘De 4 Seizoenen van Kern Koppen’ uit. Met het van ‘Zomer Fruit’ afkomstige ‘Vliegen zonder vleugels’ is de band momenteel veel te horen op onder andere 3FM. Eerder dit jaar verscheen de EP 'Lente Koorts' en later zullen ook 'Herfst Blad' en 'Winter Slaap' nog volgen. Op vrijdag 18 oktober is Kern Koppen te zien op het 10 jaar 3voor12 Den Haag jubileumfeest in PIP.
 

Haags producersduo remixt Bryan Adams

The Storks, het producersduo bestaande uit Reinier Dike en Huib Schouten, heeft een officiële remix gemaakt van het nummer ‘Tonight in Babylon’ van Loverush UK feat. Bryan Adams. “Het maken van deze remix was echt een muzikaal avontuur voor ons. En daarnaast natuurlijk ook een enorme eer om zo’n muzikale held te remixen. The Storks maakte eerder al een remix van Rod Stewart’s ‘Sexual religion’ dat op het album ‘Time’ van Stewart verscheen. Beide remixen zijn te beluisteren op de Soundcloud van het duo.
 

Naturel Beachclub sluit seizoen af met Closing Party

Vanavond, op vrijdag 20 september, sluit Beachclub Naturel in Scheveningen, aan het einde van het Zwarte Pad, het seizoen af met de Naturel Closing Party. Het belooft een mooi feestje te worden met de Haagse reggaebands Splendid en Piñata op het programma. Ook de psychedelische rockband Woot is van de partij. Het evenement wordt afgesloten door de heren van Klup Tropicana. Tussen de acts door draait dj Sunny Sjoerd de lekkerste platen. De avond gaat om 20.00 uur van start en de entree is 15 euro (11 euro als je voor 21.30 uur binnen bent).
 

Open dag bij Ready To Play

De Haagse bandcoachingorganisatie Ready To Play organiseert op zondagmiddag 22 september een open dag aan Engeringstraat 46, in het nieuwe gedeelte van het Haags Pop Centrum. Van 15.00 tot 18.00 uur kun je hier terecht met al je vragen. Wat houdt bandcoaching eigenlijk in? Of kan ik ook inschrijven wanneer ik zelf nog geen band heb? Speel je in een band of zoek je een band? Ben jij een super gemotiveerde muzikant? Kom gezellig langs en je komt alles te weten over Ready To Play. De bandcoaches geven je graag vrijblijvend advies. Ready To Play startte in 2002 met 4 bands en begeleidt op dit moment meer dan 50 bands.
 

Coral Springs op punkcompilatie ‘Say Cheese!’

De Haagse punkrockband Coral Springs is één van de zestien Nederlandse punkbands geselecteerd voor de tweede Say Cheese compilatie. De acts op het album variëren van gevestigde namen tot opkomende bands. Het compilatiealbum is sinds 19 september uit op het non-profit label North Empire. De opbrengst van het album gaat naar een goed doel. Alle donaties voor het downloaden van de compilatie komen ten goede aan het werk van Milieudefensie. Behalve Coral Springs staan onder andere ook Tim Vantol, The 101’s, Accelerators, The Hearted en Harsh Realms op de compilatie. ‘Say Cheese - volume 2’ is hier te downloaden.
 

Eerste editie Hypersonic in PIP

Aanstaande zaterdag 21 september vindt in PIP de eerste editie van Hypersonic plaats. Met dit nieuwe concept wil de organisatie, samen met het ‘Den Haag Voor Techno’, “een poging wagen langzamerhand Den Haag beter op de kaart te zetten voor een hier nog matig vertegenwoordigt muziekgenre; techno”. Volgens de organisatie blijft Den Haag achter op bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam en Utrecht op het gebied van technomuziek. Den Haag Voor Techno (DHVT) is een initiatief om grote namen, labels of organisaties te laten zien dat Den Haag er toe doet. Samen met Bunker Events zullen er meerdere evenementen opgezet worden, allen met eenzelfde visie. Een gezonde mix van Haags, binnenlands en buitenlands talent samen op Haagse bodem. Tijdens deze eerste editie staan de Portugese dj Industiralyzer, de Amsterdamse dj Rutger Maree en het Haagse duo Secunda op het programma. De avond gaat om 22.00 uur van start, de entree is 7,50 euro.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag