3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: The Light Parade uit elkaar / The Hague Peace Day op Grote Markt / Long Conversations komt met nieuw album / Gratis naar Burst met je plant / ‘Wigger´ nieuwe single van Anouk / Crowfunding voor muziektheatervoorstelling Het Wonder van Jero

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

The Light Parade uit elkaar

De Haagse indiepopband The Light Parade (tevens 3voor12 Den Haag Selecteert act) stopt ermee, zo laat de band via Facebook weten. “Allemaal heel erg bedankt voor de afgelopen twee jaar, waarin wij onwijs veel toffe dingen mochten doen. Een tijd die wij nooit zullen vergeten, maar waaraan onlangs een einde is gekomen. Misschien wel juist op dit moment omdat we zien dat er met zo'n ongelooflijk goed gevoel op terug kijken. Tegelijk is het spelen in een band geen hobby, maar een baan naast je baan en dat bestaan kent z'n grenzen. Ieder van ons gaat door met het maken van muziek want een leven zonder muziek is geen optie. Maar dit hoofdstuk sluiten we af met een grote glimlach.” De band neemt afscheid met de single en videoclip ‘I still care’. “Een nummer dat direct te maken heeft met onze bandnaam en eindigt met het befaamde gedicht van Alfred Lord Tennyson, wat er direct voor gezorgd heeft dat we onze The Light Parade hebben genoemd.” De videoclip is te bekijken in de Haagse YouBox.

 

The Hague Peace Day op Grote Markt

Op zaterdagmiddag 21 september, voorafgaand aan het grote Peace One Day Celebration concert in de tuin van het Vredespaleis, vindt op de Grote Markt de eerste editie plaats van The Hague Peace Day. Op het buitenpodium zijn er optredens van Rigby, Milkbar, Sunday Sun, Bombilate en Jam for Peace. Verder is er van alles te beleven op de Grote Markt. Studenten organiseren  in het kader van de Dag van de Vrede onder meer  een ‘wall of peace’ (interactieve kunst), ‘Loesje workshops’ (leer korte gedichten schrijven over vrede), ‘Checkpoint Cinema’ (interviews met oorlogsslachtoffers- en correspondenten) en ‘free hugs’. De presentatie van het programma is in handen van Pat Smith (Splendid). Het evenement duurt van 14.00 tot 18.30 uur en is gratis toegankelijk.
 

Long Conversations komt met nieuw album

De Leidse band Long Conversations (vroeger nog met toevoegsel "and the closet orchestra") is na anderhalf jaar bloed, zweet en bier weer toe aan een nieuwe release. De EP ‘I'll Be Drunk When You Call’ uit 2011, toen nog met een andere bandsamenstelling, was al een stap van folk/singer-songwriter richting indie, en op het nieuwe album ‘Jonathan, CA’) breidt de band haar scala nog verder uit. “Het nieuwe album brengt je naar een fictief Amerikaans stadje, wier verhalen over hoop, liefde en de dood weerklinken in de nummers, en met name in de teksten van zanger/gitarist Olaf Caarls”, aldus de band. De presentatie van het album vindt plaats op donderdag 24 oktober in het Scheltema Complex in Leiden. De aanvang is 21.00 uur, 10 euro entree (inclusief het album).
 

Gratis naar Burst met je plant

Een opvallende actie van poppodium Paard van Troje ter promotie van de Burst clubavonden. Wie zijn kamerplant, cactus, bonsaiboom, buxus of keukentuintje meeneemt naar Burst krijgt gratis entree. Ruim twee jaar geleden vond de eerste editie van Burst plaats, met onder andere Modeselektor. Later volgden onder andere 2manydj’s, DJ Hell en Apparat. “Burst staat voor groei en ontwikkeling, maar voor groei is niet alleen water nodig; ook de energie van goede ideeën en toegewijde bezoekers is nodig”, aldus Paard van Troje. Op de komende edities van Burst kan jij je plant mee uit nemen. Hiervoor zijn er ook exclusieve zakjes Burst-zaadjes door Den Haag verspreid. Tot 00.30 uur kan je jouw plant onder toeziend oog van de Burst-tuinman achterlaten in de speciale greenhouse. De eerstvolgende Burst-edities zijn op 14 september (Joris Voorn, Kölsch, Joey Daniel , Joran van Pol), 21 september (Bicep, Will Saul, Offshore en DJ Coen) en 5 oktober (The Magician, Homework & Kraver ).
 

'Wigger' nieuwe single van Anouk

De Haagse zangeres Anouk heeft deze week een nieuwe single uitgebracht. Het nummer heet ‘Wigger’ en is niet afkomstig van haar eerder dit jaar verschenen album ‘Sad Singalong Songs’. Het nummer is geproduceerd door de Zweedse producers Martin Gjerstad en Torre Johansson, waarmee Anouk al eerder samenwerkte voor haar laatste albums. De titel verwijst naar een blanke vrouw die zich laat inspireren door de zwarte cultuur, aldus Anouk op haar Facebookpagina. “Voor sommigen is Wigger, een samenvoeging van white en nigger, een beladen woord, maar ik vind dat bullshit.” De videoclip is te zien in de Haagse YouBox
 

Crowfunding voor muziektheatervoorstelling Het Wonder van Jero

Het Wonder van Jero is een bijzondere muziektheatervoorstelling in Papierwarenfabriek Jero op de Binckhorst in Den Haag, die het wonderlijke verhaal vertelt over machines die mens worden. De theaterproductie is een initiatief van Sandro Bruti die als kind opgroeide in de fabriek die sinds de jaren ’60 in handen is van de Italiaans-Nederlandse familie Bruti-Van Vianen. Vader Urbano waakt sindsdien niet alleen over dit stukje levend industrieel erfgoed, maar ook over de ongelooflijke verhalen van de fabriek, van alle mensen die er in de loop der jaren hebben gewerkt, van machines en magie. Muzikanten Roeland Drost en Julie Scott (Knotwilg) hebben van de verhalen een indringend muzikaal sprookje gemaakt. De voorstelling is in het weekend van 4 en 5 oktober te zien. Per avond kunnen maximaal 60 personen het Wonder aanschouwen. Om Het Wonder van Jero te realiseren, is een crowfundingscampagne gestart. Wie benieuwd is naar het muzikale sprookje kan een donatie doen via Voordekunst. Via voordekunst.nl is in de eerste week van de campagne al 20 procent van de benodigde 2500 euro opgehaald. Kijk voor meer info op de website.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag