3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Nieuwe Delftse band UGO lanceert eerste single / Acoustic Alley viert 10-jarig bestaan met festival / Nieuwe Haagse awards voor singer-songwriters / Tijdelijke drummer in UnseeN PerceptioN / Hoge Surinaamse onderscheiding voor DJ Chuckie

Nieuwe Delftse band UGO lanceert eerste single

Onlangs werd de eerste single ‘Face forward’ van de nieuwe Delftse band UGO gelanceerd. UGO is ontstaan uit de samenwerking tussen singer-songwriters Gert-Jan Danenberg en Kor van Velzen. Kor schreef en produceerde in 2004 een song voor Delft Aid, waaraan een twintigtal Delftse muzikanten meewerkten, waaronder Gert-Jan. Er was een klik tussen beide muzikanten en ze verloren elkaar niet meer uit het oog. Dat werd uiteindelijk de basis voor de Delftse formatie UGO, samen met drummer Ronald van Drunen, bassist Maarten van Niel en gitarist Frank Hollaar. De naam UGO is een verwijzing naar de beroemde Delftenaar Hugo de Groot. ‘Face forward’ is de eerste single van de EP ‘View Of Delft’, mede mogelijk gemaakt door crowdfunding, en is vanaf nu te downloaden via iTunes. Op zondag 29 september wordt de EP gepresenteerd in Stadscafé De Waag (Markt 11, Delft).
 

Acoustic Alley viert 10-jarig bestaan met festival

Acoustic Alley bestaat tien jaar, sinds 2003 organiseert zij optredens met singer-songwriters en akoestische muziek in het centrum van Den Haag. Op 5 oktober 2003 vond de eerste editie van Acoustic Alley plaats met de Haagse muzikanten Remmelt, Muus & Femke. Op zaterdag 14 september wordt dit jubileum gevierd met het Festival Acoustic Alley 10 jaar. In Theater In de Steeg aan het Westeinde zullen er optredens zijn van Remmelt, Muus & Femke, Fabian, Philip Kroonenberg, Julie Scott, Gisen, Rene Kaaij en Me & Mr Jansen. Het festival vindt plaats van 16.00 tot 23.00 uur, de entree is 10 euro.
 

Nieuwe Haagse awards voor singer-songwriters

De organisatie van het eerder dit jaar gehouden The Hague International Singer Songwriter Festival heeft een nieuwe award in het leven geroepen. Eind dit jaar worden er onder de naam The Hague International Singer/Songwriter Awards (THISSAwards) prijzen uitgereikt aan de beste nationale en internationale singer-songwriters. Aan deze eerste editie kunnen alleen muzikanten meedoen die in juni hebben opgetreden op het festival. Opvallend is dat de artiesten onderling gaan bepalen wie de awards uitgereikt krijgen. In totaal zijn er zestien categorieën. Daarnaast zijn er nog drie externe prijzen. De THISSAwards worden op dinsdag 31 december uitgereikt.
 

Tijdelijke drummer in UnseeN PerceptioN

Vlak voor het optreden op Plein Open raakte drummer Bas Dubbelman van de Haagse deathmetalband UnseeN PerceptioN ernstig gewond aan zijn linkerhand. In eerste instantie besloot de band tijdelijk te stoppen tot Bas hier weer volledig van hersteld is, maar nu zijn hand er ernstiger aan toe blijkt te zijn dan gedacht is er toch besloten tijdelijke vervanging te zoeken. De vervanger werd uiteindelijk gevonden in de persoon van Domenico San Giorgi (Mullet). Vocalist Dennis en Domenico hebben al eerder samengewerkt in de band Triple Corpse Hammerblow en Domenico laat weten deze kans met beide handen aan te willen pakken. Hij zal in ieder geval tot het einde van dit kalenderjaar meespelen. Hopelijk zal Bas in 2014 weer kunnen drummen en mee kunnen werken aan het debuutalbum, dat eind 2014 uit moet komen. Domenico's debuut bij UnseeN PerceptioN zal op 28 september in de LatenStaan (Zoetermeer) zijn.
 

Hoge Surinaamse onderscheiding voor DJ Chuckie

De Haagse DJ Chuckie (Clyde Narain) is in Suriname door president Bouterse gedecoreerd tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. Dit gebeurde in het Willebrod Axwijk Sportcentrum, tijdens de opening van het Carifesta Youth Village. De in Suriname geboren dj was daar speciaal naar toe gehaald om de onderscheiding in ontvangst te nemen. DJ Chuckie begon zijn carrière in 1993 in Den Haag in de Haagse club Voltage en heeft jaren in de hofstad gewoond. Chuckie werkte onder andere samen met artiesten als Chris Brown, Rihanna, Gloria Estefan, Enrique Iglesias en Michael Jackson. In 2012 behaalde hij de 35e positie in de DJ Mag Top 100 met beste dj’s ter wereld.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag