3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Programma Poëzie aan de Waterkant bekend / Los Jalapeños presenteert nieuwe EP / Succesvolle crowdfundingactie van singer-songwriter Rémon Beeftink / Paard van Troje lanceert tweede ‘Roots ’& Recipes’ / Den Haag FM start met eigen wekelijkse Top 30 hitlijst / Fay Lovski op album Chabliz

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Programma Poëzie aan de Waterkant bekend

In het Westbroekpark vindt op zaterdag 31 augustus de 13e editie van Poëzie aan de Waterkant plaats. Dit jaar is het thema Poetry in Fashion. Dichters en modeontwerpers laten zich inspireren door ‘De nieuwe kleren van de keizer’ waardoor bijzondere teksten en kledingstukken tot stand komen. In een catwalk-achtige setting zullen de resultaten te horen en te zien zijn. Daarnaast staat er ook muziek op het programma, met Fabian Schrama en Jara Holdert. Poëzie aan de Waterkant heeft een deel van de financiering bij elkaar gehaald door crowdfunding, waarna het opgehaalde bedrag verdubbeld is door Fonds 1818. Het festival begint om 14.00 uur en de entree is gratis.
 

Los Jalapeños presenteert nieuwe EP

Aanstaande zaterdag 24 augustus presenteren de heren van Los Jalapeños hun nieuwe EP ‘Seven’ in de SuperMarkt. Zoals de naam al verraadt, bevat de EP zeven nieuwe tracks, waarvan het genre volgens de band het makkelijkst te omschrijven is als experimentele rock, met wat uitstapjes richting grunge en punk. ‘Seven’ wordt fysiek alleen uitgebracht op 12" gekleurd vinyl, gelimiteerd tot slechts 150 stuks. Bij aankoop van deze plaat ontvangt men tevens een code om alle tracks (plus nog een bonustrack!) als mp3 te downloaden. Daarnaast zal de plaat ook terecht komen op online services als iTunes en Spotify. Tijdens de EP-presentatie verzorgt de band Misery Kids het voorprogramma. De entree is gratis en de avond begint om 21.00 uur.
 

Succesvolle crowdfundingactie van singer-songwriter Rémon Beeftink

Om zijn debuutalbum te kunnen realiseren startte de Leidse singer-songwriter Rémon Beeftink (Karma’s Kitchen) met een crowdfundingactie waarbij geïnteresseerden een materiele of financiële bijdragen konden leveren. Het bleek een geslaagd succes: het gestelde doel werd met ruim 13 procent overschreden; ook kwamen er donaties in de vorm van expertise binnen. Rémon bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd: “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen geloven in de muziek die wij maken. Zonder steun was de opname van het album niet zo dichtbij geweest”. De opnames voor het album zijn inmiddels van start.
 

Paard van Troje lanceert tweede ‘Roots ’& Recipes’

In samenwerking met Kelly’s Expat Shopping, lanceert Paard van Troje het ‘Roots & Recipes’ magazine: een gratis boekje met daarin roots-gerelateerde concerten, leuke feitjes over de USA en typisch Amerikaanse gerechten. Onder ‘rootsmuziek’ worden vier genres geschaard: folk, country, blues en americana. De komende maanden biedt Paard van Troje de liefhebbers van deze stijlen een breed aanbod. Deze shows, van onder andere Mister & Mississippi, The Tallest Man On Earth, Lloyd Cole en Israel Nash Gripka, zijn nu gebundeld in het ‘Roots & Recipes’ magazine. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij Paard van Troje, in verschillende horecagelegenheden in Den Haag en Kelly’s Expat Shopping in de Zoutmanstraat.
 
Agenda roots-concerten:
7 september: Heartless Bastards 
13 september: American Aquarium 
10 oktober: Douwe Bob 
10 oktober: Mark Eitzel 
24 oktober: Orlando 
25 oktober: Israel Nash Gripka 
21 november: Walter Trout 
26 november: The Tallest Man On Earth 
23 november: Lloyd Cole 
6 december: Mister & Mississippi 
8 maart: Nick Lowe 
 

Den Haag FM start met eigen wekelijkse Top 30 hitlijst

De lokale radiozender Den Haag FM start 7 september met het uitzenden van een eigen wekelijkse hitlijst, de Den Haag FM Top 30, gepresenteerd door Rick van den Berg. Met het wekelijkse overzicht van de meest gedraaide platen op Den Haag FM gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de omroep, zegt stationmanager Gerard van den IJssel. “Den Haag FM draait heel eigenwijs alleen de platen waarvan wij denken dat die aanslaan bij onze luisteraars. Hagenaars horen naast de bekende hits van nu ook graag muziek uit hun eigen stad. Natuurlijk is Den Haag ook een internationale stad en ook dat hoor je dus terug in onze Top 30. Dit programma wordt de perfecte weekendshow dat, zo vlak voor het programma Sportsignaal, heel veel luisteraars zal aanspreken.” De Den Haag FM Top 30 is elke zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur te horen op 92.0 FM.
 

Fay Lovski op nieuw album Chabliz

De Nederlandse zangeres/muzikante Fay Lovsky (‘Christmas was a friend of mine’) zal te horen zijn op het nieuwe album van de Haags-Rotterdamse popnoirband Chabliz. “We zijn erg trots te mogen melden dat zij op het eerste nummer van de nieuwe cd meespeelt. Het nummer heet ‘You were meant for me’.  Fay speelt in het nummer een theremin solo en ook bespeelt ze zingende zaag”, aldus de band. Het nummer is inmiddels af en gemasterd en zal over enkele maanden worden uitgebracht. De band rondom zangeres Petra de Winter bracht eerder de albums ‘BlackBlue’ en ‘Nightporter’ uit. Lovski was eerder ook al te horen op het album 'Vulture/Provider' van Bombay Show Pig.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag