3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Topless neemt afscheid in Paradiso / Kern Koppen presenteert ‘Zomer Fruit’ / Haagse muzikant Willy Wissink overleden / Rockbands slaan handen ineen met Shoot!Shoot!Pow! / Afscheidsoptreden Triple Corpse Hammerblow / F.A.S.T. Surfdorp mogelijk nog een seizoen door / Haags Zwingfestival viert jubileum

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Topless neemt afscheid in Paradiso

Het Haagse italo-duo Topless, bestaande uit Paja Arsenovic en Cris Kuhlen, stopt ermee. “Na een geweldige rit zijn we helaas aangekomen op die ene laatste halte”, aldus het duo op Facebook. “Het succes is ons helemaal niet teveel geworden, in tegendeel, wij sliepen er heerlijk op. We willen allebei een nieuwe richting uit en zijn dan ook al met vol enthousiasme met onze eigen projecten bezig.” Topless neemt in stijl afscheid met een optreden op het Milkshake Festival in Paradiso, Amsterdam op zondag 21 juli. De 3voor12 Den Haag Selecteert act bestond zo’n drie jaar en bracht één titelloze EP uit. Van het nummer ‘Say you love me’ werd ook een videoclip uitgebracht. Ook was Topless te zien op Plein Open, de Haagse Pop Week en Club 3voor12 Den Haag.
 

Kern Koppen presenteert ‘Zomer Fruit’

Op vrijdag 30 augustus presenteert de Haagse hiphopformatie Kern Koppen de nieuwe EP ‘Zomer Fruit’ in het Paard van Troje. De EP is het tweede deel in het vierluik ‘De 4 Seizoenen van Kern Koppen’ waarvan eerder al ‘Lente Koorts’ werd uitgebracht. Met het nummer 'Ruimte weer' van de EP ‘Lente Koorts’ wist Kern Koppen het tot 3FM Serious Talent te schoppen. Ook was de band te zien in De Wereld Draait Door. Kern Koppen bestaat uit Ahab, Ki en TommyTwee. Eerder bracht de formatie al de EP ’Terug Naar De Kern’ en album ‘Eén’ uit. Onder de naam ‘NulPunt’ werd in 2009, als voorloper op het album, maandelijks een digitale EP uitgebracht. De EP-presentatie van ‘Zomer Fruit’ gaat om 20.30 uur van start. De entree is 7,50 euro (excl. servicekosten).
 

Haagse muzikant Willy Wissink overleden

De Haagse gitarist Willy Wissink is op 75-jarige leeftijd overleden, waarschijnlijk aan de gevolgen van een hartaanval. Wissink werd op 29 maart 1938 geboren en groeide op in de Hattemlaan in de Haagse Zuiderparkbuurt. Hij werd in de jaren ’60 bekend met zijn band Willy and His Giants, waarmee hij instrumentale rock in de stijl van The Shadows en The Ventures maakte. Van de tweede single ‘Ajoen Ajoen’ werden er in totaal meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Andere bekende nummers zijn ‘Sarie Marijs’ en ‘Huckleberry beat’.
 

Rockbands slaan handen ineen met Shoot!Shoot!Pow!

De bands Misery Kids, Wolfhunters, Special Steve, Los Jalapeños en La Fouffe slaan de handen ineen met het collectief Shoot!Shoot!Pow!. Door samen te werken willen de bands meer ruimte creëren voor alternatieve rockbands. Dit wordt gedaan door gezamenlijk package deals aan te bieden en bandavonden te organiseren. In het najaar van 2013 organiseert het collectief zijn eerste Shoot!Shoot!Pow!-tour. Op zaterdag 24 augustus presenteer de Haagse rockband Los Jalapeños zijn nieuwe EP in de SuperMarkt. Het voorprogramma wordt daarbij verzorgd door Misery Kids.
 

Afscheidsoptreden Triple Corpse Hammerblow

Op zondag 4 augustus neemt de Children of Bodom tributeband Triple Corpse Hammerblow afscheid met een optreden in Musicon. De band, bestaande uit leden van UnseeN PerceptioN, Mullet, Fuzz Universe en Olax, was slechts korte tijd bij elkaar en deed onder andere optredens in het HPC Café en de Saturnus en op evenementen als het Dalton Bandfest en de Bazart Bandmarathon. De volgens de band uit de hand gelopen grap komt ten einde in Musicon tijdens een metalcore avond met verder optredens van Harmony Disorder (UK), Memento Mori, From Heavens Expelled en Smash The Hourglass. De avond gaat om 19.00 uur van start en is gratis toegankelijk.
 

F.A.S.T. Surfdorp mogelijk nog een seizoen door

Het F.A.S.T. Surfdorp kan mogelijk nog een seizoen langer open blijven op de huidige tijdelijke locatie. Het huurcontract loopt in mei af, maar volgens wethouder Marnix Norder kan het surfdorp langer op de huidige locatie blijven. Hierover gaat de gemeente snel in gesprek met de organisatie. Uiteindelijk zal het surfdorp wel weg moeten van de huidige locatie vanwege de herindeling en nieuwbouwplannen in de Scheveningse haven. Projectleider Geert Verhoef is erg blij met het nieuws en gaat de gemeente vragen in de toekomst een nieuwe locatie op het strand beschikbaar te stellen, waar F.A.S.T. een permanent surfdorp kan bouwen.
 

Haags Zwingfestival viert jubileum

Het Haags Zwingfestival wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden en viert dat jubileum op zondagmiddag 25 augustus in het Parktheater Den Haag. Het tienjarig jubileum wordt gevierd met optredens van artiesten die de afgelopen negen jaar de meeste indruk maakten tijdens het Zwingfestival. Zo keert Koos Alberts, eerder in 2007 op het festival, terug als slotact. Rein Mercha, Samantha Steenwijk, De Règâhs, smartlappenkoor Smarties, Frans de Leef & Henk Anijs, Captain Midnight met de Residence Big Band en het gelegenheidsduo Dennis Wijmer en Stef de Niet. Het festival vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur en de entree is 10 euro  (5 euro met kortingspassen of Posthoorn-bon).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag